keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Boltsi

Käytiin Popparin kanssa tutustumassa doboiluun. Pompun mielestä ehkä paras laji ikinä, vähän kun pallolla teutaroi, niin sai namia. Välillä piti odotella, että mamma huhki, tasapainoili ja punnersi.

Kouluttaja sanoi, että palloon voidaan tutustua rauhassa eikä koirien tarvitse vielä nousta pallolle, ja ne pitää heti päästää alas jos niin haluavat. Pomppu juoksi kerran pallon ympäri, että mistä sitä karkkia saa, ponnisti siitä suoraan pallon päälle ja ennen kuin ehdin kummemmin reagoida, niin oli käynyt siinä pallon päällä istumaan, makaamaan, uudelleen istumaan ja antoi tassua :D Eli ilmeisesti lähtökohdat lajin harrastamiseen olisi kunnossa.

Tutustuminen kesti 45 min, välillä koira teki, välillä ohjaaja ja välillä jumppaliikkeitä työstettiin yhdessä. Tehtiin osa liikkeistä tasapainotyynyllä, jolle sainkin muutaman uuden liikkeen. Koiralle tuli selvästi lämmin jumppaillessa. Yllättävän hyvin koira hallitsi kroppansa tuossa pallolla. Pomppu kun mielestäni hallitsee peräosastonsa aika auttavasti. Peruuttaminenkin on varsin pomputtavaa.

Erityisen ylpeä olen Tiiperön keskittymisestä minuun ja tekemiseen. Isossa tilassa treenasi yhtäaikaa 5 koiraa palloineen, ja pystyin pitämään koiran huoletta vapaana koko harjoituksen ajan. Samoin pystyin jättämään sen omalle paikalle odottamaan, kun hain varusteita yms. Ainoastaan kun viereinen koira karkasi meidän luo, niin ärähti sen kauemmas.

Katsotaan, jos keväälle saisin mahdutettua alkeiskurssin Poppiduulle. Ja sitten voidaan harkita vaikka oman boltsin hankkimista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti