torstai 1. marraskuuta 2012

Petunia

Petunia eli Mintun äidin Pete treenasi kanssamme eilen Malmilla. Kyseessä on Peten seniorijumppa, jossa agia harrastetaan vähemmän totisesti ja enemmän hauskasti. Petunia saa aina yleisön hymyilemään ihanan hömelöllä ja iloisella etenemisellään. Niin vain Petuniakin teki radan läpi. Petsku on ihan paras.

Hienoja ratasuorituksia nähtiin Lindalta ja Topilta, jotka tykittävät vauhdikkaita nollaratoja nykyään ihan solkenaan. Hienoa edistymistä oli havaittavissa myös Hannamarilta ja Lennulta. Lennu on löytänyt uuden vaihteen edetä radalla ja Hannamarilla alkaa jo tulemaan kiire...

Ja meidän Pops on käynyt harjoittelemassa salaa, niin hienosti ja varmasti pieni teki pyydetyt. Intoa riitti ja keskittyi annettuihin tehtäviin hyvin. Tosiasiassa tässä varmasti vaikuttaa treenitauko, joka tunnetusti tekee koirille hyvää. Tehtiin pussia hypyllä, rengasta ja pituutta. Mutkaputken edessä vielä pohditaan, että meniskö vai ei, mutta kun menee, niin tykittää hurjana putken läpi. Vähän kieputtelin siivekkeiden ympäri, jossa oikean käden ohjaus menee paremmin, mutta vasen on vaikeampi. Osittain varmasti ihan siitä syystä, että minä osaan ohjata vasurilla huonommin.

On noi terrierilapset ihmeen nopeita oppimaan. Opetan Popsille parhaillaan kierimistä (selän kautta pyörähtämisen lattialla). Tiistaina aloitettiin ja seuraavana päivänä esiteltiin Mikolle uusin temppu temppurepertuaarissa. Alku oli vähän työläs, kun terrierilapsi meinaa hermostua, kun ei tiedä mitä halutaan ja tarjoaa sen kymmenen erilaista temppua. Kärsivällisyys on pienellä koetuksella ja turhautuminen uhkaa. Opetan tempun aika perinteisesti houkuttelemalla. Koira ensin maahan, jonka jälkeen namilla houkutellaan koira ensin kyljelleen ja siitä selän kautta ympäri. Se oli pari vahingossa kellahtamista, joista sai hurjat kehut ja palkat, jonka jälkeen Popsukka hiffasi jujun ja oppi kierimään. Peruuttaminen onkin seuraavaksi listalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti