tiistai 13. marraskuuta 2012

Koko viikonloppu pelkkää koiraa

Pienten aikataulumuutosten myötä pääsen kuin pääsenkin Messarin isoon koiranäyttelyyn joulukuun alussa (Helsinki Winner 2012, Voittaja Winner 2012). Koiranäyttelyistä itsessään en ole varsin kiinnostunut, vaikka toki mielestäni koirien kanssa kannattaa käydä ainakin perusarviot eri ikäluokissa hakemassa. Tuomareista olen aina jotenkin pitänyt ja saanut paljon hyviä ja tarkkoja arvioita koiristani. Sen sijaan kehän laidalla kireäksi pingahtava kilpailu paremmuudesta, hysteerinen karvojen sukiminen, robottimaisesti esitetyt ja asetetut koirat ovat vain jotenkin outoja minusta.



Messari on kuitenkin paitsi valtava koiranäyttely, niin myös täynnä erilaista ohjeisohjelmaa, näytöksiä ja luentoja. Eri koirajärjestöillä on standit paikalla, jossa voi tutustua eri rotuihin ja toimintoihin. Myös cairnterrierikerho pystyttää oman osastonsa ja edellisvuosien tapaan meillä on siellä karvaisia PR-emäntiä ja -isäntiä rapsuteltavana. Lisäksi paikalla on kokeneita kasvattajia ja rodun jalostuksesta ja terveydestä tietäviä tahoja, pentutilanteesta ja -suunnitelmista tietäviä henkilöitä sekä tietysti meitä kyseisen rodun omistavia tahoja. Tervetuloa kaikki käymään ja juttelemaan, lupaan taas leipoa kasan terrierimäisiä piparkakkuja maisteltavaksi. Olen itse standilla molempina päivinä, lauantaina iltapäivästä ja sunnuntaina ainakin kehien ajan. Voi olla, että Poppiskin pääsee sunnuntaina mukaan, jos vain kehtaan nakun nulikan sinne tuoda.

Oheisohjelmasta poimin itse ainakin kaverikoiratoimintaan tutustumisen, rally-toko -kisat (jotka muuten tuomaroi pitkänlinjan cairnisti Suvi), Alatalon Vapun luento psyykkisestä valmentautumisesta koiraurheilussa ja doboon tutustumisen. Lisäksi aijon tietysti tyhjentää tilini lukuisissa myyntikojuissa :D

Ohjeisohjelmiin täältä:
Helsinki Winner 8.12.2012
Voittaja Winner 9.12.2012




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti