torstai 31. maaliskuuta 2011

Molskis

Tänään oli viides ja viimeinen pentu-uinti. Uimaseurana kokojen ääripäät eli chihu ja landseer.


Seuraavaksi polskitaankin jo aikuispuolella. Sohvi ui tosi reippaasti ja kahlailee jo lelun perää, mutta ei vielä itse mene uimaan. Lempeällä avustuksella ponnaa matkaan ja sitten meno onkin rivakkaa. Välillä vain vilkuilee, mihin se luotsi jäi.
 
Agipuolella Sohvi keksi irtoamisharjoitteessa (putki + hyppysarja), että nameille pääsi nopeammin, jos kiersi (!) pari estettä. Nameja ei tällöin tietenkään saanut, vaan ope peitti namit, jos terrieri yritti oikoa. Ähh ja puhh, palattiin kahden esteen sarjaan, jossa irtoaminen ja hypyt onnistuivat. Hiiitaaasti hyvä tulee.
 
Lopputunnin harjoitus oli pakkovalssaus (koira käskytetään paikoilleen, jonka jälkeen se houkutellaan kiertämään esteen sivulle ja taakse ja siitä valssi (kääntö koiran kautta, ohjauskäden vaihto) ja hyppy esteen yli. Tämä oli helppo. Tässä opettelin lelupalkan käyttöä. Ostin kaamean ruman karvalelun vetonarulla, jota käytetään vain agissa ja se otetaan heti palkan jälkeen pois, jotta mielenkiinto säilyisi. Sohvi oli ihan villinä karvakasaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti