keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Mallin mitoissa

Usein koirien ruokintaa käsittelevässä kirjallisuudessa todetaan, että ylipainoisuuteen alttiita rotuja ovat  labradorinnoutaja, cairnterrieri, shetlanninlammaskoira, basset, cavalier kingcharlesinspanieli ja beagle.

Sohvi ei ainakaan vielä toistaiseksi ole omannut mitenkään erityisen huomattavaa ruokahalua. Ja monesti treeneissä olisin toivonut, että koira motivoituisi paremmin herkuista. Sohvi on pennusta asti jotenkin säännöstellyt syömisiään. Välillä vetelee koko kipollisen ruokaa monta kertaa peräkkäin ja sitten taas syö jonkin aikaa vähemmän. Aterioiden koostumuksella ei tunnu tässä olevan juuri vaikutusta. Muistan, kun naapurin Pipsa-cairn oli meillä hoidossa ja annoin koirille ruoan. Pipsa veteli omansa sellaisella ryystöllä ja hotkinnalla, että meillä loksahti Sohvin kanssa suut auki.

Sohvi saa aterialla raksuja (RC, Golden Eagle) + lihaa, kalaan, kanaa tai NEUta. Välillä kananmunaa, puuroa, maksalaatikkoa yms. Vatsa tuolla on rautaa ja toimii hyvin. Joskus jos luita on syöty paljon, niin vatsa on vähän kovalla, muuten ei ongelmia.

Aamuisin Sohville ei ruoka maistu juurikaan, joten olemme luopuneet maanittelusta ja siirtyneet suosiolla yhteen ateriaan päivässä. Nyt ruoka maistuu jo paremmin, mutta kerralla tarjottavan ruoan määrä on turhan iso, joten kokeilemme seuraavaksi aktiiviselle koiralle tarkoitettuja raksuja, joissa on enemmän rasvaa.

Koira voisi ehkä saada hippusen lisää massaa. Kasvattaja saa lausua viimeisen sanan viikonloppuna, kun trimmaa tuon karvakasan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti