torstai 24. maaliskuuta 2011

Kytky

Sohvin kanssa on tarkoitus aloittaa vaellusretket ensi kesänä. Kyseessä pääosin päiväretket, sillä emäntänsä haluaa iltaisin saunaan ja punaviiniä eikä ole järin ihastunut telttamajoitukseen/autiotupiin.

Jotta meidän kondis olisi reissulle riittävä, niin koiran kasvun myötä lenkkien pituutta on aloitettu hiljakseltaan lisäämään ja koiraa liikutetaan säännöllisesti vaihtelevassa maastossa vapaana.

Koiran kytkeminen vaeltaessa aiheuttaa nyt päänvaivaa ja kaipaisin vinkkejä. Sohvihan kulkee metsässä pääsääntöisesti vapaana, mutta reissussa suuntaamme myös kansallispuistojen kansoitetuille vaellusreiteille, joissa koira on syytä pitää kytkettynä. Nyt mietin lannevyötä, johon kytkisin jousto-osalla pitkän taluttimen. Jotta emme olisi umpisolmussa, niin harjoitukset kannattanee aloittaa pikapuoliin.

Oiskos kellään vinkkejä hyvistä kytkytavoista ja -materiaaleista?? Ja kaikki muutkin vaellustarinat kiinnostavat!


5 kommenttia:

  1. En nyt voi valehdella, että olisin koiran kanssa varsinaisesti vaeltanut, mutta juossut ja metsissä samoillut kyllä. Itse ainakin arvostan välineissä mahdollisimman "liukasta" pintaa, ettei jää kaikki mahdolliset risut ja muut kiinni. Toinen ehdoton must on koiralle vetovaljaat, jotta hihna ei ole koko ajan koiran jaloissa solmussa. Kolmantena juttuna on tietyt käskyt, joita ainakin ison koiran kanssa liikkuessa arvostaa: esim. seis, hidasta, vasen ja oikea, jälleen jotta hihnan kanssa plärääminen jää mahdollisimman vähäksi.

    Mukavia luontohetkiä teille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina,

    toi liukkaus on hyvä pointti, täytyypä ottaa huomioon. Valjaat on ostoslistalla, mutta olen viivytellyt, jotta saataisiin ostettua jo aikuisen koiran koko.

    Käskytyksestä vasen ja oikea jo jotenkin hallussa. Mutta meidän pitäisi saada käsky *eteen* paremmin kaaliin. Hidastaakin käskyn voisi opetella, nyt se on tyyliin *ooop*.

    Jatkamme kiemurtelua :)

    VastaaPoista
  3. Hei,
    minä olisin myös kiinnostunut löytämään toimivan ratkaisun metsäseikkailuun? Oletteko jo testanneet joitakin?
    Meillä Oiva 2 v. ja haaveissa myös alkaa pyöräillä, mutta koska kuvittelen sen olevan hankalaa Oivan kanssa, niin että jaksaisi/ pystyisi koko päivän juoksentelemaan pyörän vieressä, olen miettinyt jotakin korisysteemiä... Onko kokemuksia ? Oiva vaan on - aika painava :)
    tia

    VastaaPoista
  4. Heips,

    pyöräilen kyllä paljonkin (maastopyöräily), mutta en koiran kanssa. Reppu/korisysteemejä olen nähnyt pienemmillä koiruksilla, mutta cairn taitaa olla liian iso/raskas tuohon puuhaan.

    Metsässä kävellessä/juostessa Sohvi on ollut pääsääntöisesti vapaana. Kansallispuistoissa olen nyt käyttänyt pitkää liinaa ja fleksikin hankittiin hätäavuksi. Odottelen vielä hieman koiran kasvamista, jotta saisin oikean kokoiset valjaat ostettua ja päästäisiin tekemään täysiä päivävaelluksia.

    Mukavia metsäseikkailuja teillekin.

    /Anne

    VastaaPoista
  5. Juu, ja meidän Oiva on hiukan isompi kuin "normikoko"... että tuo pyöräily taitaa olla haave... Olisi vaan tosi kiva tehdä päivän reissuja,nyt kun lapset on saatu isoiksi ja voisi mennä kahdestaan miehen ja koiran kanssa ;)
    Meilläpäin on koiria aika paljon, pdän Oivaa vapaana vaan kun näen että on suoraa lääniä, vaikka Oiva on kiltti ja melko tottelevainen, mutta jokin hyvä haju vie kyllä ajatukset ja jos tulee vastaan muita uroksia, niin en uskalla antaa olla vapaana näissä lähimetsissä.
    Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista