maanantai 11. marraskuuta 2013

Kaunis maanantai

Lauantaina kun valvoin kipeän koiran vointia, juottelin ruiskulla vettä ja maanittelin syömään nutrigeliä sormenpäästä, muistin hämärästi seuraavan päivän agikisat, jotka sillä hetkellä tuntuivat niin kovin merkityksettömiltä.

Sunnuntaina, huonosti nukutun yön jälkeen aamulenkillä hihnan päässä oli onneksi virkeä koira, jolla oli hirrmuinen nälkä päivän paaston jäljiltä. Näyttipä niin hyvältä nähdä juniorin normisähläystä ja herkkujen mankumista. Itsellä olotila oli helpottunut, mutta aika väsähtänyt.

Olin kuitenkin lupautunut kuskiksi kisoihin, joten ei auttanut kuin hajamielisesti pakata kamat ja ottaa suuntima kohti Hyvinkään koirakeskusta. Yassu ja Rocky-cairn matkasivat kisaseurana. Eipä ainakaan jännittänyt kisailut tällä kertaa.

Anne Huittisen kakkosten radat olivat oikein mukavat, mutta jo vähän kimurantimmat. Hyppärillä aloitettiin, kepeille vaikea kulma, jossa kosahtikin. Vitosella ja ihan mukavalla ajalla maaliin. Kakkosrata oli yhtä kääntämistä ja siinä Sohvin alkukiihtyminen kostautui ja koira hyppäsi linjalla olleen pituuden väärinpäin. Loppurata sujuvaa, paitsi, että kepit jälleen kahteen kertaan. Kolmas rata oli täynnä ansaesteitä, kepit sujuivat, mutta väärä putkensuu imuroi innokkaan koiran mukaansa. Iloisesti rallatellen maaliin. Kuulin yleisön kommentoivan maalissa hyvää aikaa, mutta en sitä ehtinyt taltioida. Vauhdin ja innon lisäksi hyvää löysin myös perusohjauksesta, aina niin varmoista renkaista, näteistä ja nopeista kontakteista sekä hallituista keinuista. Harjoituksissa pääpainoa asetettava nyt oikeasti startteihin  (Heidi saa alkaa puhaltelemaan pilliin harjoituksissa, sillä kierrokset nousivat selvästi pillistä) sekä keppeihin radan osana. Keskitytään nyt talven ajan harjoitteluun, mutta molempien kisahermoja tarkoitus kehittää piipahtelemalla silloin tällöin kisaradoilla. Tosi kiva olla kakkosissa, olen meistä ja erityisesti Mamsellista hirveän ylpeä.

Päivän kruunasi kuitenkin Yassun ja Rockyn tosi hienot ja sujuvat radat, joilta parivaljakko pokkasi sijoituksia, kaksi LUVAaa ja SERTin, joilla hupskeikkaa kolmosiin! Yasminin kuvaukset kisoista täältä. Blogi ja taustajoukot onnittelevat tuoreita kolmosia lämpimästi!!

Monta kokemusta taas rikkaampana nautin aurinkoisesta maanantaiaamusta, terveistä koirista ja ihan tavallisesta arjesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti