tiistai 10. elokuuta 2010

Ruokakupilla

Meillä Sohvin ruokailun perustan muodostaa pennuille tarkoitetut nappulat (Golden Eagle Holistic Puppy Formula). Jatkoimme kasvattajan valitsemalla merkillä, ja ruoan maistuvuus ja imeytyvyys on mielestäni ollut hyvää. Lisäksi tuotteen luonnollinen koostumus vaikuttaa hyvältä eikä tuote sisällä keinotekoisia säilöntä-, väri- tai makuaineita.


Ruokailukertoja meillä on tällä hetkellä kolme per päivä (aamu, ip ja ilta). Aamut me aloitetaan usein raa'alla jauhelihalla höystetyllä koirapuurolla. Keittelen parin viikon välein satsin Yrjölän uunipuuroa, jonka sitten pakastan kerta-annoksiin jaettuna. Aamutohinassa mikrolämmitettynä se on ollut kätevä ja maistuva vaihtoehto. Kuva tämän aamun ruokailun jälkeen, aamupuuron jäljiltä kuppi nuollaan yleensä putipuhtaaksi.



Nappulat annetaan veteen liotettuina ja sekaan voidaan lisätä joko raakaa jauhelihaa, kypsennettyä kanaa, lohta tai turskaa, raejuustoa tai hapanmaitotuotteita. Lisäksi Sohvi saa välillä raa'an kananmunan keltuaisen sekä säännöllisesti Nutrolin öljyä. Kuppi tyhjenee enimmiltä osiltaan ja pentu tuntuu säännöstelevän sopivan annoksen itse.

Herkkuina ja koulutusnameina olemme käyttäneet erilaisia puolikosteita lihavalmisteita (kanaa, ankkaa, turskaa). Lisäksi olemme maistelleet pieninä annoksina possunkorvaa, keitettyä possun kieltä ja kuivattua maksaa ja seitä. Aika perso tämä on herkuille vaikkakaan ei niin perso kuin veljensä Topi, joka kiipeää vaikka puuhun herkkupalasta :) Koulutustuokiot meillä ajoitetaankin ennen ruokailua, jolloin koiran motivoiminen on huomattavasti helpompaa.

Erilaisia puruluita pyritään pitämään aina saatavilla. Hampaiden vaihtuminen on pian edessä, mikä osaltaan lisää pureskelutarvetta. Ulkona silputaan jo nyt kaikki mahdolliset tikut ja puupölkyt. Onneksi tuo tuntuu sylkevän enimmän silpun ulos, joten tämä ei toivottavasti muodosta ruokaympyrästä liian isoa osaa... Sivutarinana mainitsen, että tapasimme eilen valtavan Nöffin, joka suhtautui alapuolellaan hyppelehtivään pentuun rauhallisen hyväntahtoisesti. Nöffi nappasi maasta kepin, johon terrierimme säntäsi toiseen päähän kiinni. Kun Nöffi nosti kepin ylös, nousi terrierimme ilmaan. Sohvin mielestä valtaisan hupaisa leikki.

Sohvi ei puolusta ruokaansa tai luitaan. Toki vie herkun usein omaan petiin tai vielä useammin minun säkkituoliini, jossa herkku nautiskellaan rauhassa. Antaa siis hyvin lisätä ruokakuppiin tuotteita kesken ruokailun ja tuo usein järsittävän luun minulle kiinnipidettäväksi. Tosin tietää myös lenkillä, jos haluan jonkun epämääräisyyden sen suusta pois, jolloin leuat lukkiutuvat herkun ympärille. Tuota irti-käskyä täytyy siis vielä vahvistaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti