keskiviikko 11. elokuuta 2010

Eskarin toinen oppitunti

Eilen oli taas eskaria. Motivaatiota haettiin tällä kertaa pienenpienillä nakinpalasilla. Koiria oli vain kolme, joten kouluttaja ehti kierrellä enemmän kunkin koirakon luona. Lyhyen oppimäärän suorittamista enemmän Sohvia kiinnosti tunnille osallistunut dalmis, jonka kanssa oli niiin ihana telmiä kokoerosta huolimatta. Lopputunnista kaivettiin myös kuoppaa keskelle harjoituskenttää, hiekka vain ropisi kouluttajan puheen kanssa kilpaa. Onneksi Sohvia pidetään kurssin vauvana, joten sille sallitaan ylimääräisetkin ohjelmanumerot.

Ensimmäinen opeteltava asia oli katsekontakti. Tämä me jo osataan. Opetin katsomisen heti alusta alkaen, kun annoin ruokakupin. Joten me pystyimme vaikeuttamaan harjoitetta ottamalla kontakti liikkeessä, eli koiran kanssa liikutaan ja pyydetään katsomaan liikkeessä. Onnistui, vaikka eihän se meidän kontakti ole kamalan pitkä, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Sitten opeteltiin paikalla oloa. Tämä onnistuu sekä makupalalla että kepillä palkaten. Jos lopetan paikalla olon tänne-käskyyn, Sohvi edistää hieman eli ryntää luokse juuri ennen käskyn kajahtamista. Keppipalkasta tuo tykkää namia enemmän, mutta palkkausmuotona se on suht. aikaavievää (keppiä pitää ensin kantaa ylpeästi ja sitten sitä pitää päästä pureskelemaan hetkeksi). No, meillä nyt ei ole niin kiire, kun toistoja tehdään vain muutamia kerrallaan.

Meille uutena opeteltavana oli sivulletulo. Tämä tehdään ihan makupalalla houkuttelemalla. Onnistui nakin perässä. Tätä me aletaan pikkuhiljaa harjoittelemaan. Aamulenkillä kieri kuin sukkula nököttämään vasemman jalan viereen. Ja juu, herkku kiersi edeltä.

Vastaavasti houkuteltiin koiraa kiertämään kahdeksikkoa jalkojen ympäri. Tässä ohjaajan koordinaatio (vie namipalaa edeltä, vaihda kättä, nosta jalkaa hihnan tieltä) oli huono. Ja Sohvi luuli, että namipala pitää juosta kiinni, ja melkein vei nakin mukana etusormista palat, kun kahdeksikko oli valmis.

Meillä toinen silmä punotti ja rähmi tänään kellertävää rähmää, joten tilasin ajan Mevettiin. Haluan antibioottitipat vaikka varuiksi matkaan, koska ensi viikon vietämme mökillä ja sieltä voi olla hankalampi päästä eläinlääkärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti