tiistai 3. elokuuta 2010

Eskari

Tänään me sitten suunnattiin ensimmäiselle eskaritunnille. Kyseessä on läheisellä hiekkakentällä järjestettävä pentukoulu. Paikalla oli 4 pentua, joista Sohvi oli nuorin. Alkuun muut koirat kiinnostivat hirmuisesti eikä millään olisi maltettu keskittyä annettuihin tehtäviin. Mutta sitten Mamin tunnille varaamat koulutusherkut (kanaa, juustoa) alkoivat maistua, ja saimme aikaan oikein hyvän yhteistreenin. Sohvi pärjäsi ikäänsä nähden todella hyvin.

*Ensin me opeteltiin rauhoittumaan. Tämä toimii meillä parhaiten nameilla tai rauhallisesti kiinnipitämällä. Sain kohtuullisen hyvin kontaktin koiraan, vaikka häiriötä oli tunnin alussa todella paljon.

*Sitten me istuttiin. Tämä me osataan jo. Lisäsimme vaikeuskerrointa paikallaoloharjoituksella, jota olemme jo kotonakin vähän kokeilleet. Meni häiriössäkin yllättävän hyvin. Sohvi istua nököttää jo useamman askelen verran. Sain neuvoksi ottaa väliin myös ihan lyhyitä hetkiä ja palkata nopeammin.

*Hyppimistä inaktivoitiin menemällä muiden koirien luo, mutta huomion ja palkan sai vain kun tassut pysyivät maassa.

*Lopuksi opeteltiin "pupu" . Siinä pentu houkutellaan istumaan takamuksellaan, mutta nostamaan molemmat etutassut ilmaan. Sohvi oli loistava pupu =)

Ja sitten kotiläksynä oli toistella harjoituksia kotona. Tunti ei sinänsä tarjonnut mitään uutta itselleni, mutta soi meille hauskaa tekemistä yhdessä. Parasta oli nähdä miten hyväntuulisena koira lähti tunnilta kotiin, joten hyvillä mielin ensi viikolla uudestaan.

Muutama foto tuoreesta eskarilaisesta ja ohjaajastaan. Aivojumpan jälkeen maistui uni säkkituolin korkeimmalla kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti