keskiviikko 4. elokuuta 2010

"Asiantuntija"

Olen tuoreena koiranomistajana törmännyt moneen koira-asiantuntijaksi esittäytyvään tahoon.  Ja kaikenkarvaisia ohjeita/kommentteja satelee:


















 
"Tuon ikäinen koira ei saa hyppiä vielä ollenkaan"
"Pientä pentua ei saa pitää ulkona varttia pidempään"
"Ennen rokotuksia ei pidä tutustua toisiin koiriin tai ihmisiin"
"Älä vain missään tapauksessa syötä penturuokaa. Äläkä kostuta ruokanappuloita, hammaskivi vie hampaat nopeammin kuin tajuatkaan"
"Noilla kepeillä ei kannattaisi leikkiä ollenkaan"
"Ei noin pienen kanssa kannattaisi mennä pentukouluun"
"Tuohan on jännännäköinen kääpiösnautseri"

Onneksi meillä on maailman järkevin Kasvattaja (hyvä Taru!), jonka puoleen olen voinut aina kääntyä, jos ohjeviidakko käy liian monimutkaiseksi. Lisäksi seuraan paljon koiran hyvinvointia, mielialaa ja jaksamista. Jos koira syö hyvin ja kasvaa, leikkii ja ulkoilee häntä heiluen, tutustuu mielellään kaikkeen uuteen, moikkailee rohkeasti uudet koirat ja ihmiset, nukkuu rauhassa ja tuntuu voivan hyvin, niin ehkä mikään ei ole kamalasti pielessä.

Eilen aamulenkillä tapasin jälleen asiantuntijan, joka ilmoitti ensitöikseen kasvattaneensa liudan terriereitä. Katsoi Sohvia, ilmoitti itsevarmasti koiran iän kuukaudella pieleen ja kun Sohvi heittäytyi selälleen rapsutettavaksi, totesi, että "Tämähän on komea Poika". En raaskinut korjata noin kokenutta kasvattajaa, vaan hihitellen jatkoimme matkaa.

3 kommenttia:

  1. Kaikenlaisia asiantuntijoita te olette siellä päin tavanneetkin. Me emme ole vielä törmänneet missään yhteenkään asiantuntijaan :) Kyllä ne meidän vesselit ihan normaaleilta koiranpennuilta vaikuttaa. Yritetään taas ensi viikolla treffata!

    t.linda ja topi

    VastaaPoista
  2. Ai niin, eka rokotus sujui meilläkin hyvin tiistaina. Tosin Topi ehti syödä eläinlääkärin namit jo ennen rokotusta ja eläinlääkäri joutui sitten laittamaan pöydälle lisää nameja. Topi painoi 4,1 kiloa ja on kuulemma hyvänpainoinen. Kaivoin nyt sen vaa'ankin varastosta, niin saadaan useammin seurattua painon kehitystä.

    t.linda

    VastaaPoista
  3. Hei Linda ja Topi!

    Hienoa, että rokotukset meni noin hyvin. Meillä painokäyrät näyttää nyt 3,5 kg, kun olen vähän lisännyt lihan määrää lisukkeena. Ilman muuta tavataan ensi viikolla, että saa nassikat painia.

    T. Anne ja Sohvi

    VastaaPoista