maanantai 16. maaliskuuta 2015

Naksnaksnaksnaks

Eipä ole naksutin ole vähään aikaan ollut näin kovalla käytöllä.

Ensin se soi Dream Team Areenalla koirien temppukurssilla, jonka veti Nadja kera taitavien koiriensa. Nadjan blogi on tuolla seuraamieni blogien luettelossa, ja sielläkin tarinaa kurssista.


Sohvi opetteli peruuttamista jalkojen välistä, peruuttamista ryömien, sivuaskelia, olkapään yli kurkkaamista, pupuasentoa tuella. Pikku-Pookin pääsi hetkeksi pyörähtelemään. Siitä tosin päivän paras osuus oli Tatu-Eemelin kanssa ulkona vedetty urporalli. Paljon hyviä vinkkejä uusiin ja vanhoihin temppuihin. Matka sujui mukavasti menomatkalla puhuen koiraa ja paluumatkalla hevosta. Kiitos Minttu ja Nuttunen seurasta. Miks kummassa ne miehet ei innostunut mukaan...

Eilen alkoi naksukurssi hevosille eläinkouluttaja Minna Lindströmin vetämänä.



Tehtiin pääosin töitä tallissa. Jiin kanssa ensin luopumista, sitten kuolaimiin koskemista ja lopuksi meidän bravuuri eli targetpalloon koskeminen. Nyt kriteeriä nostettiin siten, että hevonen ottaa pallosta kiinni. Ensin palkkailtiin pelkästä hypistelystä ja loppuun otti jo kunnolla hampailla kiinni. Tämä meni tosi hyvin. Lopullisena tavoitteena olisi, että nostaisi kohteita pyydettäessä maasta minulle. Lisäksi seurattiin naksuopetusta hevosten kanssa, joilla ikäviä tallitapoja, imppaamista tai ei-toivottua käytöstä karsinaan mentäessä. Hämmästyttävän nopeasti saatiin muutosta käytökseen. Yksilöitähän hepat olivat. Toiset olivat aivan suvereeneja ja toisilla kiinnostus sammui tosi nopsasti. Targetlätkiä ja naksuääntä pelkäsi osa. Jiille luopuminen ja pallo ihan suosikkeja. Kuolainten epämiellyttävyyden huomasi siitä, että tarjosi kosketusta turpahihnaan, niskahihnaan, käteen, mielummin mihin vain muuhun kuin itse kuolainosaan.

Ulkona tehtiin peruutusharjoituksia. Avut pienenivät kerta kerralla ja lopulta Jii tarjosi itse koko ajan peruuttamista. Hömelö pakitteli alvariinsa, vaikka tehtävät oli jo tehty. Kerroin kouluttajalle, että ihan vastaavasti kuin koirat, Jackie reagoi voimakkaasti jo kun kuulee naksun helinän tai näkee pallon. Yhtä innolla lähdössä hommiin. Hauska kurssi, joka jatkuu vielä ensi viikonloppuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti