keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Agilityä alakuloon

Sohvi on ollut juoksun jälkeen vähän alakuloinen. Lenkillä laahustaa perässä, mieluiten istuskelisi ja tuijottelisi kaukaisuuteen. Ei innostu leikeistä, vaan nyhjöttää vierellä. Ruokahalu on iso, ja ruoka on oikeastaan ainoa asia, joka viime päivinä on kiinnostanut.

Huolestuneena olen pienen koiran murheita seurannut. Keskustelin Kasvattajan kanssa, ja kuulin, että kyseisessä narttulinjassa hormonitoiminta on muillakin nartuilla vaikuttanut juuri mielialaan. Lääkkeeksi paljon liikuntaa ja vähemmän ruokaa. Toivottavasti menisi nopsasti ohi. Ehkä inhottavinta näissä tilanteissa on se, että ei voi aivan varmasti sanoa onko kyse hormonaalisesta, ohimenevästä synkkyydestä vai onko koira kipeä. Toki tarvittaessa sitten piipahdetaan eläinlääkärissä katsomassa veriarvot ja kohdun tilanne.

Vähän epäillen pakkasin koiran ja häkin eiliseen cairnien agilitytreeneihin, ja varoittelin kouluttajaamme Minttua, että ei välttämättä tänään onnistu meiltä agiliitely. Onneksi Sohvi piristyi kentällä ja teki harjoitukset reippaasti. Pidin treenit tarkoituksella lyhyinä ja mukavina. Harjoiteltiin mutkaputki + este+este (esteet kulmassa putkeen nähden), rengas ja lyhyt A-harjoitus.

Sohvilla ei ongelmia esteellä, mutta minulle tuli taas joukko uutta asiaa:

a) mieti oma kulkuratasi ennen kuin lähdet suin päin juoksemaan rataa läpi, Sohvilla on lähtökohtaisesti hyvin vauhtia, joten voin itse ottaa vähän rauhallisemmin.

b) kehu/kutsu koiraa jo kun se on putkessa, jotta suuntautuu oikein putkesta ulos (sama asia kuin viimeksi Hyvinkäällä)

c) ÄLÄ anna koiran edistää (renkaalla en edes aina itse huomannut, että koira lähti millisekuntia ennen käskyäni, onneksi Minttu valvoi tarkkana)

d) leiki/innosta koiraa ennen harjoitetta. Tämä oli mielestäni tärkeä huomio, liian usein kutsun koiran vakavana perusasentoon, komennan odottamaan ja sitten aloitetaan rata. Nyt riehuttiin hetki, ja siitä innostunut koira lähetettiin radalle. Toimi meillä hyvin.

Treenin jälkeen yhteislenkille Topi-veljen kanssa. Veli onneksi piristi siskonsa menoa hieman. Tällä menolla Sohvin jalostustarpeet tulee kyllä tarkkaan harkittavaksi hyvinkin pian. Muutoin nipsnaps sterilointi on edessä nopealla aikataululla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti