tiistai 6. tammikuuta 2015

Pakastesei

Nyt voi jo rennosti kirjailla, kun on pari tuntia sulanut saunassa ja istuu kupu täynnä meksikolaista kanakeittoa viltin alla yksi koira sylissä ja toinen jaloissa.

Olen ollut töissä kokonaista kaksi päivää ja niissäkin oli vklp välissä, ja jo ajoittain uhkaa verenpaine nousta. Hemmetti vieköön, en muistanutkaan kuinka paljon istun kokouksissa ja kuinka rikkonainen työpäiväni on. Toisaalta työ on niin mielenkiintoista ja työkaverit ja toimijat kivoja, että enköhän taas kohta totu tasaisempaan raviin oravanpyörässä.

Tänään otettiin sitten ilot ja hyödyt irti Loppiaisesta. Nukuttiin pitkään koko perhe ja heiluteltiin pölyhuiskuja. Kun pakkanen edes aavistuksen antoi periksi, niin pukeuduin pulleaksi ja painuttiin tunniksi metsään. Vapaana juostessaan koirat eivät tarvinneet takkeja eikä tassujakaan nosteltu. Metsältä loppuperhe kotiin ja itse jatkoin hevostelemaan. Loimi Jacksonille niskaan ja ulos tunniksi ennen maneesiin ja koulutukseen menoa. Nyt maastoiltiin ekaa kertaa yksin ja johan oli jännempää. En itseasiassa edes tiedä, onko tuon kanssa juurikaan yksin maastossa taivallettu. Viimeksi kun tallusteltiin pitkin ohjin Chipon perässä, niin nyt katsoi ratsastaja viisaammaksi ottaa paremman tuntuman. Puhkua piti jos jonkinmoiselle lautakasalle ja heinäpaalille. Metsää piti tuijottaa tarkemmin ja pari sivuaskeltakin ottaa. Kotiin kun käännyttiin, niin mielummin olisi juostu. Huuuui, kun jännää. Ja tätä jännää jatkossa enemmän ja enemmän.

Nyt oli jo tottunut lämppäloimeensa ja sen korjaaminen lautasten päältä ei enää aiheuttanut säpsyämistä. Maneesissa ehdin kuoria ylimääräiset vaatekerrat niin hepalta kuin itseltänikin, taivutella, venytellä ja ratsastaa vielä muutkin askellajit läpi ja näin opetuksen alkaessa alla olikin hereillä oleva ja hyvin lämmitelty polle. Treenin jälkeen tallissa joi sangollisen lämmintä vettä, söi päivältä jääneet heinänloput sitä harjatessani ja nukahti :) Itse raivailin kiireettä kamppeita, keräsin pesuun meneviä, siivoilin ja juorusin talliväen kanssa.

Jos vielä joku hyvä leffa, niin eiks tää ois tässä ja paineet aisoissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti