maanantai 20. tammikuuta 2014

Tyhjä purkki

Hajuerottelukurssilla kouluttajan tarkastettua Popparin nykyisen hajutyöskentelyn, saimme luvan edetä  ja ottaa mukaan harjoitukseen tyhjän (hajuttoman) purkin. Eli molemmat purkit tarjolle, oikeasta purkista palkataan väärästä ei tehdä mitään. Oikean haistelusta viimeinen palkka heitetään kauemmas, jonka aikana vaihdetaan purkkien paikkaa.

Alkuun Pomppu oli äimänkäkenä, että mähän nuuhkin vimmatusti tätä purkkia, miksi ei naksua heru. Oikein tunki koko kuonon purkkiin, että etkö muka näe!? Pian hoksasi, että tossahan nököttää toinenkin purkki vieressä, kokeilenpa sitä ja kappas, täällähän on tuttu haju ja palkkaa heruu. Nopeammin ja nopeammin siirtyi tyhjältä purkilta hajupurkille ja loppuun kipitti kohdehajulle suoraan.

Itsellä alkoi olla jo vähän kiire siirrellä purkkeja ja muistaa salamannopeasti, kummassa purkissa oli haju. Ja tähän pitää vielä pian lisätä toinenkin kontrollipurkki... Hyvä vinkki oli heittää useampi nami koiralle, niin ehtii järjestellä purkkeja pidempään.

Pompulle täydet pisteet keskittymisestä ja hyvästä työskentelystä vieraassa paikassa, toisen koiran tehdessä harjoitusta sermin takana. Vaikka oltiin virikeluolastotilassa, niin kun hajupurkit esillä, teki täysillä hommia ja kun taukoiltiin, niin otti suht iisisti, vain vähän kiipeili ylösnostettujen purkkien perään :) Mahtava ipana, joka selvästi viihtyy näissä hajuhommissa.

Tälle viikolle kotiläksytavoitteena päästä kahteen tyhjään purkkiin kohdehajun rinnalla. Sen jälkeen voidaan ottaa häiriöhaju (en ole vielä päättänyt: kahvi, sitruuna, merisuola?) mukaan. Onpas mielenkiintoista. Ja nyt kun koirat joutuvat tosissaan erottelemaan, ne tekevät jo enemmän töitä ja harjoitukset ovat väsyttävämpiä. Teen joka toinen päivä 2 harjoitusta, joissa 2 toistoa per harjoitus. Eli aika tiivistä harjoittelua ja riittävästi toistoa, mutta myös lepopäiviä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti