maanantai 13. tammikuuta 2014

Kuono purkkiin, naks!

Hajuerottelun kotitehtävät aloitettu. Tämä on ihan hullunhauskaa hommaa.

*Hankin lasipurkit, merkitsin ne teipillä huolellisesti ml kannet. Hankin mausteet ja puhtaat pinsetit.

 


*Hajustin yhden purkeista neilikalla. Purkki haisi lyhyenkin ajan kuluttua melkoisen voimakkaasti, joten mietin tuliko liian voimakas hajustus, joka tuntuu koirista epämiellyttävälle. Onneksi tällaista ei havaittavissa. Sohville ensimmäiseksi tuoksuksi anis.

*Aloitin naksuttelun, kun koira työnsi uteliaana nokkansa purkinsuulle. Uteliaalle cairnille tässä meni noin nanosekunti. Pompulle poimin purkinhaistelun melkolailla heti. Palkan tarjosin purkin suulta, hajun suunnasta. Pidin purkkia vain hetken kädessä, mutta pystyin laskemaan sen pian lattialle. Pomppu tykitti onnistuneita toistoja peräjälkeen. Sohviltakin sain poimittua halutun toiminnon, jahka koira oli ensin kaatanut purkin kerran kuonolla ja kerran tassulla, purtuaan purkkia ja muristua sille vimmatusti. Söhvelöinen on niin hoppuliisa, että ehtii tarjoamaan ja häsläämään vaikka mitä. Onneksi löytyi se oikeakin, meinaa aina tulla hiki tuon häärääjän kanssa.

* Nyt vahvistellaan pari päivää tätä ja yritän ujuttaa tuon maahanmenon Popparille mukaan loppuviikosta.

* Sohvi nostaa jo oikeaa etujalkaa seisten, tosin yrittää väkisten tömäytellä sillä meikäläistä. Sohvin ilmaisua pitääkin miettiä vielä.

Hajumaailman välissä käytiin Sohvin kanssa tutustumassa uuteen agiryhmäämme, kun vaihdoimme hieman aikaisempaan Sepon ryhmään. Toistaiseksi olen ryhmän ainoa naisohjaaja eli aika poikkeuksellisen miehekkäissä merkeissä mennään kevään maanantain treenit. Rotukirjo oli myös kiva, villiksiä isoja ja pieniä sekä chihu. Hyvällä meiningillä vedettiin lyhyet omatoimit. Sohvi teki pari helppoa ja lyhyttä rataa ilman ongelmia. Hyvät joskin helpot kepit. Sekä PALJON lähtötreeniä häiriötä kasvattaen. Käytin takapalkkaa ja lopulta en meinannut saada koiraa lähtemään edes lähtökäskyllä. Tätä on nyt vain tehtävä joka kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti