keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Halvat on huvit

Söin mandariinia ja nakkasin viipaleet molemmille koirille. Sohvi ahmaisi omansa heti, mutta Poppari kiikuttaa nämä epäilyttävät palat etäämmälle. Maistelee varovasti, tökkii ja pyörittelee. Sitrus ei selvästi ollut pikkaraisen mieleen, kunnes tajusi, että Sohvi himoitsi samaista palaa. Nyt on vedetty vartti rallia pitkin kämppää, poppari mandariininpala suussa ja Sohvi perässä.

Jatkamme pian hieman älyllisemmällä hommalla, kun hajupurkit kaivetaan esiin ja otetaan hajustelusessio. Tällä hetkellä mennään varsinaisella tuoksupurkilla, yhdellä häiriöhajupurkilla ja kahdella tyhjällä. Molemmat ovat intopiukassa tekemässä töitä, mutta into saattaa vielä viedä mennessään, jolloin juostaan purkilta toiselle, törmäillään ja purkit sen kuin vierii pitkin lattioita. Väliin toki jo pieniä pilkahduksia oikein tarjoamisesta. Hauskaa ja erilaista hommaa tämä, suosittelen kyllä kokeilemaan.

Edit later. Niksnaks kuului Popparin älynystyröissä ja on nyt kahdella viimeisellä kerralla tarjonnut hajuerottelussa lähes poikkeuksetta oikein. Parhaiten ällitällin huomaa, kun koira käy purkkeja vauhdilla läpi, menee oikealle purkille, nuuhkaisu ja ohi, pysähtyy ja palaa oikealle. Superpalkka. 

Sohvilla vasta löytymässä. Eilen koiralta paloi käämi heti alkuunsa, kävi kaatamassa purkit vauhdikkaasti ja alkoi sen jälkeen turhautuneena karjumaan minulle. Kun ei tarjonnut muuta, niin keräsin purkit rauhassa pois, laitoin koiran odottamaan ja otin Popparin vuorostaan treenaamaan. Seuraavalla kiekalla mamselli oli paremmalla asenteella liikkeellä, sai onnistumisia alkuun, joista kehuin ja palkkasin vuolaasti. Tsemppasi selvästi. Jatkamme harjoituksia ja pidämme ne vielä Söhvelöisellä riittävän helppoina, että saa varmasti paljon onnistumisia. 

On nämä niin ihanan erilaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti