sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Satulinna

Agilitypainotteinen viikonloppu, joka sisälsi molemmille päiville agi-oppeja. Eilen omissa ylimääräisissä aamuharkoissa jatkettiin jaakotusharjoituksia radalla. Ne sujuvat, joskin minä olen vielä aavistuksen kankea omissa sijoittumisissani, mutta koira etenee kohtuuhyvin. Haastavimman pähkinän meille tarjosi kuitenkin U-putki, josta rata jatkuikin putken takana. Lähetin koiran putkeen ja tein takaaleikkauksen. Putken tehtyään Sohvi jäi hämmentyneenä putken päähän ihmettelemään, että mihin Mamma katsoi ja mitäs nyt pitäisi tehdä. Kuultuaan kiekumiseni, kurkkasi putken taakse ja yhtenä kysymysmerkkinä tuijotti, että miksi sä siellä takana olet. Meni neljästä radasta kerran sujuvasti. Tietääpä taas, mitä harjoitella.

Tänään taas suuntasimme Mintun ja Paavon kera upouuteen Satulinnan -agihalliin Espooseen, josta meille oli varattuna tunti Satu Hilliltä. Halli on lämmin sisähalli, joka on varustettu keinonurmialustalla, ja toimi mielestäni hyvin. Ja voi pyhä jysäys sentään, että asiaa ja uusia oppeja tuli sitten ihan koko tunnin edestä! Satu teetti meille rataa kahdessa pätkässä, jonka jälkeen korjaili linjoja ja antoi käytännöllisiä ja hyvin konkreettisia vinkkejä. Olen ohjannut itse turhan kaukana esteistä ja levellä käsiohjauksella. Nyt kädet jätettiin alas ja lähennyttiin estettä, ja sieltä se terrieri tykitti menemään. Opiskeltiin valssin oikeaa kohtaa ja opin samalla palkkaamaan liikkeessä. Takaakierrot menivät yllättävän hyvin, mutta niissäkin kiinnitettiin huomiota ns. vetävään käteen ja rintamasuunnan pitämiseen oikein. Minttu ja Paavo tekivät ihan mielettömän hienosti tämän kohdan vauhdin pysyessä molemmilla kovana.

Iso osuus tunnista käytettiin kontaktiharjoituksiin, jossa me aloitamme nyt näin jälkijunassa two on- two off -harjoitukset. Tähän tuli meille paaljon uuttaa asiaa, joten sulateltavaa riittää pitkäksi aikaa. Olimme Mintun kanssa niin tohkeissamme tunnin jälkeisellä koiralenkillä, että Minttu katsoi parhaaksi viilentyä tulvivassa ojassa loppurevohkan seuratessa huolestuneina penkalla. Onneksi ei käynyt kastumista kummempaa ja lenkkikin saatiin tehtyä.

Nyt suuntaan rautakauppaan, tarvitsemme hiukan osia, jotta pääsemme tekemään kotiläksyjä. Niistä myöhemmin lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti