keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Jaakotus

Viikon agitreenit ovat menneet ihan kivasti, vaikka meillä tätä jälkikasvua nyt onkin siunaantunut. Maanantaina fiilisteltiin helpohkoa rataa, jossa viimeisenä oli pöytä ensimmäistä kertaa radalla. En edes muista milloin olisin viimeksi pöytää edes harjoitellut. Hyvin meni, vaikka ylimeno oli kyllä hilkulla, sai juuri jarrattua. Loppuarvosanaksi Sohvi sai kurssilta hienosti kiitettävän, kehuja tuli nopeudesta, ohjautuvuudesta ja irtoamisesta. Miinusta oli ne kuulut kontaktit, jotka ovat kuulema enää yhden tassun varassa.

Tänään Mintun treeneissä rata olikin jo huomattavasti kimurantimpi ja vihdoin pääsin harjoittelemaan jaakotusta. Muutaman kerran Sohvi vähän ihmetteli, että mitäs siinä väärinpäin patsastelet, mutta äkkäsi homman juonen tosi nopeasti ja pystyttiin heti ottamaan tämä kuvio mukaan radalle. Vitsi, että tuo koiruli osaa olla välkky. Toinen palaute Mintulta, jota en ole osannut ajatella, oli se, että koira kulkee tarvittaessa ihan vierelläni, kaartaa esim. jaakotuksissa ihan vierestä eli ei tarvitse ns. omaa tilaa työskennellessään.

Puomilla ja A:lla nyt sitten aloitettiin pysäytyskontaktit. Koira tuntee pinta-käskyn, mutta malttaa pitää pyrstön paikallaan vain noin joka toinen kerta. Otetaan tuohon nyt pysäytyskäsky mukaan ja katsotaan pääsenkö jossain vaiheessa jo irtoamaan muutaman stepin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti