maanantai 1. helmikuuta 2016

Opena

Uusi seura pyysi apuvoimiksi kevään ryhmien kanssa, ja pienten järjestelyiden kautta sain vedettäväkseni perjantain alkeisjatkoryhmän. Piti käydä ryhmä moikkaamassa viime pe, mutta kouluttajapulan vuoksi hyppäsin openhaalareihin suoraan.

Ensimmäisen kerran teemoina oli suoraviivainen ratahurvittelu, jossa tarkoitus kartoittaa kunkin koirakon nykymeno sekä tekniikkaharjoituksena rengas (moponrengas). Takaakierto oli varana, jos jäisi aikaa. Radalla oli aavistus kaarevuutta, pimeä putkikulma, irtoavuutta, puolenvaihto mutkaputkessa ja koiran haltuunotto. Lisäksi kiinnitettiin huomiota koirien jättöön lähtöön ja vapautustapaan; fokus esteisiin, vapautussana riippumaton ohjaajan liikehdinnästä.


Vitsit, että oli pätevä ryhmä. Vallan kivannäköisesti eteneviä koirakoita. Mielelläni minä heille harjoituksia kevään suunnittelen. Omat pääsivät tekemään kotiläksynsä samalla, takaaleikkauksia. Lisäksi alettiin kääntymään renkaalta, erityisesti Poo on oppinut hienosti leiskauttamaan renkaalta vauhdilla suoraan, että sen kanssa kääntöharkat tulevat pikkuhiljaa ajankohtaisiksi. Kepeille takaaleikkauskia ja muutama keinu. Viikonloppuna juoksivat pihalla ja käytiin Myllykoskella "luistelemassa". Muuttolaatikot on nyt purettu, mutta kamojen asettelu jatkunee vielä tovin. Hauskasti kaikki tuntuvat löytävän oman paikkansa. Autotallin remppa käynnistyy tänään ja kaikki ne kamat on siellä ja täällä ja tuollakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti