keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Molemmilla omat ohjelmansa

Sohvin toipuminen on mielestäni vähintään aikataulussa (d5). Leikkaushaava on siisti ja polven alapuolelle kudokseen kertynyt veri (näkyi mustelmana) on hävinnyt. Koira varaa jalalle joka päivä paremmin. Toki tarjoaa ns pupuloikkaa ulkona vielä reilusti eli kiihdyttää vauhdin riittäväksi, jolloin etupää vetää ja takapää tulee pompulla terveen jalan antaessa vauhtia ja operoidun ollessa ilmassa. Nyt teemana hidastella osa lenkeistä niin hitaaksi kävelyksi, että koiran on pakko kävellä myös operoidulla polvella. Rajoitetusti on jo annettu mennä muutamaa porrasta ylös, jolloin ponnistaa molemmilla takapään jaloilla. Eilen hyppäsi yllättäen vauhditta Mikon syliin tuolille.


Jumppahetkiin kuuluu tikkienpoistoon asti 3 kertaa päivässä polven kevyttä pumppausta suoraksi ja kasaan 20-30 kertaa. Liikeratojen laajuus koiran ehdoilla. Kylmäys (20 min) jumpan jälkeen sekä lyhyiden ulkoilujen jälkeen. Laitoin eilen vakuutusyhtiölle kaikki tiedot ja paperit ja nyt mielenkiinnolla odotamme Fennian responssia. Toivon lisäksi saavani osan fysikaalisista jatkohoidoista korvauksen piiriin.


Poo on vähän pihalla, ihmettelee, kun ulkoriekunnat tehdään ilman Sohvia ja treeneihinkin lähdetään keskenämme. Toisaalta on jotenkin ottanut aikuisemman roolin, kun joutuu tilanteisiin yksin. Treeneissä mielettömän keskittynyt ja kuulolla, vapaana ollessaan lenkeillä pitää tarkemmin minua silmällä. Eliset harkat alla. Hyvät lähdöt, itkettävän varma, irtoava koira renkaalla (voinko vielä hehkuttaa sitä moponrengasharjoitusta...), takaaleikkaukset alkavat ajoittain jo toimimaan, minulle rytmitysharjoituksia persjättöihin. Sohvi on noissa niin suvereeni, että olen lipsunut tekemään ne huolimattomasti. Alku- ja loppulenksut ryhmäläisten kanssa; valkkari, bc, kääpiöpinseri ja cairn, sulassa sovussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti