keskiviikko 6. tammikuuta 2016

TuuKKilassa tanssii ja soi

Olipas jännittävää suunnata ensimmäistä kertaa uuteen seuraan, uuteen halliin, uuteen ryhmään ja uuden valkun koulutettavaksi. Ja kaikki sujui niin hämmästyttävän hyvin, että ei oikein uskoa tahdo.

Löysin perille hyvin ja kävin kurkkaamassa hallin siistit tilat. Moikkasin ekan omatoimisesti harjoittelevan seuralaisen, ja lähdin lämmittelylenkille. Samaan seuraan liittyi ryhmään kuuluva koirakko, joka näytti meille lähimetsikön polkuja ja jonka bortsun kanssa Poo veti hyvät lämppärallit.

Kamat ja koirat hallille. Toisenkin ryhmäläisen ja valkun moikkaaminen. Pisteet Mika-valkulle, joka aloitti päivän mantran korostamalla lämmittelyn merkitystä näillä pakkasilla. Tutsutuminen halliin ja esteisiin sujui radanrakennuksen merkeissä, ei moitittavaa. Hallin matto tuntui hyvältä eivätkä koiratkaan liukasteelleet. Ja sopivan lämmin, ei kuuma, mutta tarkeni mainiosti. Ryhmässä on tietysti kaksi maksia ja mun miniatyyrit. Rimojen kanssa saa siis jumppailla.

Rata tehtiin kahdessa pätkässä. Rataantutustumiseen satsattiin ja käytetiin niin paljon aikaa kuin oli tarvis. Poppari pääsi näyttämään osaamistaan ensin. Hyvin nassikka veti. Avokulma ja takaaleikkaus kepeille pääsi harjoittelulistalle. Samoin vauhdikkaissa pääleljuoksuissa haettiin hyvää rytmiä. Saatiin kasa hyviä kotiläksyjä. Ei hinakattu eikä uuvutettu koiraa. Satsattiin vauhtiin ja iloiseen meininkiin. Keskityttiin perusasioihin.

Sohvi veti rataa tuli persauksissa ja äänitehostein. On se niin super. Sen kanssa ohjauksia aikaistettiin, jotta tiesi mahdollisimman nopeasti edelliseltä esteeltä, mitä tehdä. Takaaleikkaukset eivät sen kanssa aiheuttaneet suurempaa päänvaivaa.

Opiskelin uutta piirrosohjelmaa, esteiden välit veilä hakusessa. Rata tehtiin eka osio kepeille asti ja toka siitä loppuun.
Enpä voisi tyytyväisempi olla seuranvaihtotuskien jäljiltä. Tästä on huisin kiva jatkaa kohti uutta kautta.

Koulutusohjaajakurssiin kuuluu liuta harjoitustreenejä, joista ensimmäisen teetin HSKH:n omalle, alkeisjatkoryhmälleni. Pakkaspäivien kunniaksi teimme lämmittelyharjoituksia niin ohjaajille kuin koirillekin. Varsinainen harjoite oli koiran kehonhallintaa testaava ja kehittävä temppurata teoriapisteineen. Oli mielenkiintoista seurata, miten eri harjoitukset oli eri koirille joko super-helppoja tai selvästi vaikeampia. Ohjausharjoitteena takaakierto, jossa fokus kiihdytykseen palkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti