tiistai 15. syyskuuta 2015

Nenätyö ulkona

Perustimme nose work -kurssin innoittamana pienen treeniryhmän, joka pyrkii järjestämään kimppaharkkoja viikottain. Ensimmäiset harjoitukset pidettiin ulkona pihalla, ja sisälsivät laatikkoharjoituksia sekä muovi- että pahvilaatikoilla. Lisäksi teimme yhden ulkotilahaun, jossa haju oli piilotettu pihakeinuun. Kiitos Merjalle treeniemännöinnistä. Oli niin paljon helpompaa treenata, kun oli apukädet vaihtamassa laatikoiden paikkaa, lisäämässä tai poistamassa laatikoita. Tehokasta.

Kerttu ja AK etsimässä.

Emme olleet omieni kanssa aiemmin harjoitelleet ulkona, joten vähän mietin lähteekö hakukoneisto käyntiin yhtä hyvin kuin sisätiloissa. Mutta eipä suurempia ongelmia ilmennyt.

Sohvilla homma alkaa etsinnän osalta olla hanskassa. Pahvilaatikoilla tehtiin kolmella, joista yhdessä haju. Tämä oli kaikille koirille helppo harjoitus. Muovilaatikoissa Sohville kasvatettiin määrä kuuteen, laatikot kahdessa rivissä. Ei ongelmaa, käy kaikki suht järjestelmällisesti läpi ja löytää helponoloisesti oikean. Keinulla etsi alusta saakka hyvin, löysi hajun ensin alakautta, kiersi ympäri, hyppäsi keinun istuimelle ja tökkäsi hajutarraan. Tekee itsenäisesti ja halukkaasti etsintää. Malttamaton löytäessään lähteen.

Ilmaisua pitäisi alkaa miettimään, nyt se on pelkkä intensiivisempi haistelu, ja jos en pian naksauta, niin tömäyttää seuraavaksi tassulla. Ja jos pääsee käsiksi hajutarraan, niin ottaa suukontaktin. Häntä alkaa heilumaan, kun lähestyy targettia.

Popparilla tehtiin helppoja harjoituksia. Onnistui, mutta palkan ja kehujen jälkeen tuppasi kiihtymään ja alkoi tarjoamaan haistelun sijaan ensin temppurepertuaaria. Kun niistä ei palkkaa herunutkaan, niin kummastui ja muuttui hieman epävarmaksi. Tarvitsee alkuun enemmän tukea ja kannustusta etsintään. Loppua kohden paransi merkittävästi. Pahvilaatikot helpot, muoveissa päästiin 3-4 laatikkoon. Keinuetsintä helppo ja mieleinen. Lopetettiin hyvään suoritukseen. Halusin vielä tässä vaiheessa aina itse tietää, missä haju on, jotta saisin palkattua mahd oikea-aikaisesti.

Kivaa oli, ja harkat jatkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti