sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kuonot töissä

Oikea kuonoviikonloppu. Lauantaina nose work -harjoitukset ryhmässä. Aloitettiin pahvilaatikoilla, mikä oli vaikein harjoitus, tätä pitää vielä helpottaa ja harjoitella. Lankakorietsintä (8 kpl koria) oli tosi hieno molemmilla koirilla. Helposti löysivät oikean kerta toisensa jälkeen. Ulkoetsintää terassilla, meni tosi hyvin tämäkin. Uutena otettiin ajoneuvoetsintää. Kaksi autoa, joissa toisessa haju oli peräkoukussa ja toisessa etuoven sivussa. Tässä autoin alkuun kädellä, mutta ensimmäisen hajun löydyttyä, tarjosivat jo itse hakua autosta.


Ongelmana edelleen naksuttaa riittävän ajoissa, jotta tassulla tömäyttelyt ja suun käyttö vähenisi. Terassietsinnässä pyysin Sohvi muutaman kerran näyttämään samaa kohtaa, niin kolmannella toistolla hermostui, nappasi hajulapun suuhun ja sylkäisi eteeni, että etko nyt tajua, että tässä se haju on...

Tänään sitten isompien hajulähteiden kimppuun raunioille.



Sohville 4 ukkoa ja ilmaisu, tosin ilmaisee aika kevyesti, jos maalimies ei hetsaa. Hetsattuna hyvä haukku. Teki todella hyvin ja itsenäisesti töitä ja pysyin itse paremmin haussa mukana. Koira lähtee todella lujaa liikkeelle, mutta avaa nenän hyvin, rauhoittuu ja etsii hyvin. Alan oikeasti luottamaan tuohon koiraan, se hakee niistä kasoista ne ihmiset!! Vikalla ukolla jäätiin niin tuuleen väärälle puolen, että koira jäi viereeni ja pyysin sen viimeiselle etsimättömälle osiolle, jonka kuuliaisesti lähti tarkastamaan ja löytyi se viimeinenkin piilottelija.

Poolle pikakierros, kun alueelle tuli työkone raivaamaan. Ensimmäisellä piilolla pelästyi Minnaa ja haukkui vahingossa. Mintun onneksi löysi ilman pelästymistä.

Ensi viikolla alkaa agilityn hallikausi ja vapaaharjoittelukortti on takataskussa. Alkuviikosta olisi tarkoitus päästä testaamaan muutama ohjausharjoitus, joita olisi tarkoitus aloittaa työstämään talviryhmän kanssa. Valssin ja takaaleikkauksen äärellä olemme. Sitten pitääkin taas pakata laukku ja lähteä sorvaamaan muille maille. Pistäkää pipot päähän, aamuisin on melkein pakkasta, ihan huisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti