tiistai 5. elokuuta 2014

In the Middle of Nowhere

Saavuimme eilen keskelle ei mitään, kuten Salla itseään mainostaa. Tiettyä erämaatunnelmaa täältä löytyykin, vähän kuten muista suosikkikohteistamme Saariselältä, Hetasta tai Kilpisjärveltä. Täälläkin olemme harrastaneet suosikkimielikuvutusleikkiämme, mitäs jos muutetaan tänne...

Salla päätyi ajoreittimme varrelle, sillä halusimme testata tälle kesälle merkityt upouudet maastopyöräreitit. Toistaiseksi kohde on vastannut aika hyvin odotuksia. Kaamesta helteestä huolimatta kävimme tänään sekä patikoimassa Hangasjärven reittejä koirien kanssa että maastopyöräilemässä Kaunisharjun reitti, ja aikas kivaa polkua siellä oli tarjolla. Lupasimme vielä laittaa tarkempaa palautetta MTB-reittien toteuttajille, että saadaan viimeisetkin yksityiskohdat esim. suositukset ympyräreittien suoritussuunnista kuntoon. Koirien kanssa reittisuunnitelmat on tehty sen mukaan, että päästään uimaan usein. Ja näillä helteillä tämä onkin varsinaista plutaamista aamusta iltaan. Onneksi noita lutakoita on joka kulmalla, joten uikkarit on muodostuneet päivänasuksi vähän jokaiselle. Ja ehkä parasta kaikessa on, että hyttysiä ei ole nimeksikään. Ehkä koskaan ikinä olen Lapissa nukkunut yöni kaikki hyttysverkottomat ikkunat auki. Hyvinvarustettumme erämökkimme varustukseen kuuluu nimittäin vaikka mitä, muttei ilmalämpöpumppua.

Laittelen kuvia Sallasta jossain vaiheessa, kun oikea kone on saatu kaivettua esiin. Viihdymme täällä vielä useamman päivän ja kaikkea kivaa on suunnitelmissa. Tarkkaan syynätyt säätutkat alkavat pian taipumaan tahtoomme ja saamme kaivaa kuoritakit laukkujen pohjalta esiin. Vihdoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti