keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Agi-radalla mennään eikä meinata

Hauska pentujen agi-jatkokurssi tänään. Sekä Topi että Sohvi menivät muun muassa A-asteen ja puomin ihan tosta vain. Vaikka aiemmin niihin piti suhtautua varovaisesti. Ihme tyyppejä. Oppiminen ja sietokyvyn paraneminen joka kerralla jaksaa hämmästyttää ja ihastuttaa meitä omistajia.

Hyppyharjoitteessa opelta muuten tuli kehuja siitä, että koira ottaa esteen jälkeen kontaktin minuun ja kysyy, mitäsittenmitäsittenmitäsitten!?  Meillä tuota kontaktia pyritään pitämään vahvana, ja Sohvi saa luvan milloin mihinkin  (saa ottaa ruokaa, saa etsiä, saa mennä yli etc) vasta tapitettuaan minua.

Kontaktialustaa kokeiltiin tänään ensimmäistä kertaa, ja se toimi hyvin. Esteen taakse asetettu läppynen, jonne laitettiin herkut odottamaan piti koirat suorassa esteellä, kun ei enää tarvinnut tuijottaa kädessä ollutta namia.

Radalla (putki, este, taivutettu putki) oli taas menoa ja meininkiä. Topista ja Sohvista näki, että nyt on hauskaa. Ja meillä ohjaajilla piti kiirettä. Esteet menivät ohjatusti ja Topi teki radan kerran itsekseenkin. Tässä mitään ohjausta tarvita.

Topin ja Lindan menoa.

Minä ja Sohvi. Koira putkessa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti