keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Härveli

Viikon agility-treeni oli antoisa. Meillä oli omaopen Mintun lisäksi vierailevana tarkkailijana Kaarina, joka jakoikin hyviä huomioita ja vinkkejä kullekin koirakolle.

Muutaman esteen radanpätkylää (suora/L-putki, hyppy, pituus ja hyppy) otettiin targetilla ja Sohvi irtosi hyvin. En vain oikein osaa päättää annanko käskyt esteiden nimillä vai eteen-käskyillä. Nyt käytän ärsyttävästi milloin mitäkin. Koiralle se tuntuu olevan harvinaisen sama, mitä kieun menemään, se etenee kohti targettia kuin juna.

Yksittäisinä harjotteina rengasta, A:ta ja keppejä. Meille työläimpiä ovat olleet ne kontaktit ja ne kepit. Tunnustantunnustan, että juuri noihin myös motivaatio on ollut huonoin. Kontakteilla sain käskyn pitää kädet pois tieltä ja hidastus tehdään käskyllä ja targetilla. Noo, se meni sillain osittain. Sohvi hidastaa joo, mutta tuppaa täräyttämään sen peränsä sivusta alas samalla kuin nappaa herkun. Kotiläksynä pinta ja target työskentelyä esim. portailla.

Kepeillä sählään itse. Nyt sentään muistan ohjata koiran kepeille, mutta sitten heilunkin härvelin lailla ja koira parka seuraa minkä pystyy. Kaarinalta sain ohjeistuksen yksinkertaistaa ohjausta. Juu, voisi tosiaan olla helpompaa sekä minulle että koiralle.

Nyt lupaanlupaanjalupaan harjoitella kontakteille pysähtymistä ahkerasti. Kehtasivat nimittäin treeneissä väittää, että oppimattomuus on minusta eikä koirasta kiinni, hah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti