tiistai 8. maaliskuuta 2016

Jumppatirallaa


Nyt trikoot päälle ja jumpalle -kehotus kuuluu mein perheessä nykyisin kolme kertaa päivässä, ja koskee Sohvia. Poo tosin istuskelee tai makailee niin lähellä jumppaa kuin sen vain annetaan. Sohvi ei erityisesti näitä settejä rakasta, vaikka se niistä aina palkitaankin hyvin. Näkee, että polvi väsyy jumpassa ja viimeiset toistot on jo työläitä.

Hoitoihin sisältyy tällä hetkellä:


VENYTTELY: terveiden raajojen venytykset eteen/taakse kylkimakuulla. Tämä Sohvista luonnollisesti paras osuus.


PASSIIVINEN LIIKEHOITO: leikatun polven koukistus ja ojennus kylkimakuulla. Ääriasennoissa pito 5 s, 10-20 toistoa. Ääripäät eivät näytä tuntuvan koirasta ilkeiltä, mutta koukusta ojentava liikerata saa sen irvistämään.


PAINONSIIRROT: tehdään seisten, koiraa painetaan kevyesti lantiosta sivuttaissuunnassa leikatulta raajalta kohti tervettä raajaa. koira korjaa painon itse leikatulle raajalle. 30s kerrallaan. Sohvin mielestä helppo liike, mutta työläs tehdä oikein, kun koira siirtää helposti takajalkojaan niin, että paino ei kohdistu takajalkoihin tasaisesti.


ETUSTEN NOSTOT: tehdään seisten, etutassuja nostetaan vuorotellen ilmaan, 15-20 toistoa. Tekee loppuvaiheessa ilkeää, ja viimeiset menee vain Mamman tahdonvoimalla.


SIVUTAIVUTUKSET: koiran kuono houkutellaan vuoron perään kylkiin taakse alas, 5-10 toistoa. Koirasta ok, itsestä vaikea tehdä kunnolla ja sormet verillä, kun yksi jyrsii.


Liikeradat alkavat vähitellen hieman parantumaan. Ainoastaan käynti on toistaiseksi sallittu askellaji lenkeillä. Lyhyt töpöttävä askellus on saamassa pituutta, muutama askel menee sillon tällöin jo puhtaasti. Ravia tarjosi ensimmäistä kertaa itse eilen. Laukalla nostaa operoidun polven ylös, joten sitä hillitään nyt parhaan mukaan. Eilen päästin koirat pihalle hetkeksi kahdestaan, seuraavaksi katson ikkunasta, kun vetävät sataa ja tuhatta ympäri....Yritä tässä nyt sitten rauhallisesti edetä.


Fyssari taas huomenna, eli kerta viikkoon mennään tämä alkuvaihe. Joku kysyi fiiliksiä, en viitsi edes mennä niihin turhautumisen ja v-tuksen syövereihin, nyt pitää keskittyä tähän.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti