torstai 6. huhtikuuta 2017

Taaperoikäisen kanssa

Joka päivä koetaan ja opitaan uutta. Blogin päivitykset jäävät auttamatta jälkeen ja olenkin miettinyt Hilleville omia Fb-sivuja, jonne päivitykset olisi nopeampi tehdä.

Tässä osa muistiinpanoista Hillevin päivyristä:

su 26.3. Hillevi haettiin kotiin, kotimatka meni kiljuessa häkissä, hieman hämmentyneenä tutkaili paikkoja, söi hyvin ja teki tarpeensa ulos. Isot koirat eivät järkytykseltään tiedä miten päin olisivat.


ma 27.3. Hillevi 8 wk. Tutustuttiin kotiin ja arkeen, autoiltiin metsälenkille, Hii kulki vapaana pienen metsäpyrähdyksen. Valjaat otettiin pannan lisäksi käyttöön. Hiltsi kulkee joka paikkaan perässäni, nukkuu jaloissani ja piippaa, jos katoan näkyvistä. Pentueelle on oma Fb-ryhmä, jossa jaamme kuulumisia. Hille painaa 2,45kg. Aloitin naksuttelun. Kasvattaja soitti ja kyseli kuulumisia.ti 28.3. Äitini tulee kylää ja katsoo Hillen perään, että pääsen isojen kanssa kunnon lenkille. Hillevi pääsee tallille ensimmäistä kertaa. Kopastaan ihmettelee ja varovasti tassuttelee tallissa ja pihalla. Opetellaan istumaan.ke 29.3. Ensimmäistä kertaa agilityhallilla, tutustutaan paikkaan, leikitään leluilla ja kiipeillään tasapainotyynyllä. Alku- ja loppulenkki metsässä ja pellolla isojen kanssa vapaana. Opiskellaan yksinoloa tunnin verran. Kiljuu kun lähden, hiljaista, kun Mikko tulee. Naksuttelen vähän joka päivä.to 30.3. Päivälenkki tallilla, pyöri Poon perässä hevosenpissassa. Haisi ihan oikealta tallikoiralta... Illalla pentutreffit meillä, isommat cairnpojat mellastavat keskenänsä, Hilleä ei pelota, vaikkei se ihan isompien leikkeihin uskaltaudu mukaan. Milka-länderin kanssa leikkisi, mutta Milkasta pennut on vähän tylsiä. Hille nukahtaa kesken treffien. Syö kuin hevonen.pe 31.3. Toinen kerta agilityhallilla, karjuu häkissään, yritän malttaa odottaaa, että on hiljaa ennen kuin pääsee pois. Viritetään vauvaputki, menee tutustumaan ja juoksee isojen perässä sen läpi. Kulkee metsässä vapaana. Malttaa jo hieman ottaa etäisyyttä minusta. Yksinoloharjoituksia nyt joka päivä, aikaa pidentäen. Odottamista opetellaan vaihtelevalla menestyksellä muun muassa ruokakipolla. Ahne! Hyvä!!

la 1.4. Hille kävi ostoskeskuksessa ilman isojasiskoja, jännitti vielä aika paljon. Ennakkoäänestykseen otin Sohvin mukaan turvaksi. Käytiin kirjastossa. Riiviöprinsessa. Roikkuu sukissa ja lahkeissa, päätettiin opettaa tapa pois aika nopsasti.su 2.4. Hillevi oli agilitykisoissa seuraneitinä. Kävi ulkoilemassa uusien ihmisten kanssa ja sai paljon syliterapiaa. Rauhallinen ja utelias. Illalla pääsi Poon kanssa tallille, oli hämmästyttävän reipas. Käyttäytyy fiksusti Jiin kanssa ja varoo tulemasta jalkoihin. Tekivät Poon kanssa naminetsintäleikkiä tallilla. Kävi jo rohkeammin moikkailemassa tallituttuja.


ma 3.4. Hillevi 9wk ja painaa 2,65kg. Hillevillä oli aamusta hammaslääkäri, jossa päätettiin poistaa huonosti sijoittuneet alakulmahampaat. Tuntui hurjalta jättää pikkarainen nukutettavaksi. Kävin hermostuneena isojen kanssa pikällä lenkillä ja yritin tehdä töitä. Onneksi ellu soitti pian ja kertoi, että kaikki meni tosi hyvin, Hiltsu oli jo herännyt ja syönyt. Hoitaja varoittaa, että koira on uupunut operaation jäljiltä. Ei ollut. Mistään ei huomannut mitään poikkeavaa. Hyssyttelemme menoa illan ja mössäämme ruoat. Luut hetkeksi pannaan.ti 4.4. Pieni metsäretki, jossa käymme pitkoksilla ja silloilla. Sisäsiistejä päiviä on jo useampia, hämmästyttävää. Isoille tarpeille haluaa jo metsän siimekseen ja pihalla juoksee mahd kauas. Hassu otus.ke 5.4. Kamalan kylmää ja sateista. Varaan meille hallivuoron ja leikitään ja opiskellaan tunti siellä. Naskuttelen katsekontaktista. Oppii hämmästyttävän hyvin. Juoksee reippaasti putkeen. Kiljuu häkissään niin kovaa, että pelkään läheisen rakennusfirman poikien kohta tulevan apuun. Illalla käymme kaupunkikävelyllä isojen kanssa. Älyreipas ja rohkea pentu, olen hämmästynyt. Iltakahvilla äidilläni, riehuu, mutta kahvien ajaksi rauhoittuu häkkiinsä.


Että kiirettä pitää. Loppuviikosta Hiltu pääse vielä työpaikalleni tutustumaan, OMD:n pentukurssille kuunteluoppilaana ja näkee samalla Huvi-siskonsa. Sunnuntaina pienelle tehdään ihkaensimmäinen jälki, kun Merja tulee opastamaan meille tonnikalajälkityötä. Että vilkasta viikonloppua vain teillekin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti