torstai 7. huhtikuuta 2016

Fiilistellen tarkkuuden kustannuksella

Ohjasin treenissä Poota kuin Sohvia. Vauhdilla ja fiiliksellä. Poolla oli kamalan kivaa, minä en juuri koiraa nähnyt radalla ja esteitä paukuteltiin ohi iso kasa. Totesin, että vaikka kuinka haluaisin, en vain voi, pöh.


Okseri oli tilanpuutteen vuoksi useimmille koirille vielä liian vaikeassa kulmassa. Poppikselle pisteet tarkasta hypystä.
Plussa seiskaesteelle toimivalle takaaleikkaukselle (niiden harkkaus alkaa tuottamaan tulosta) ja ehdottomasti irtoamisesta renkaalle, sitä se koira rakastaa yli kaiken. Tehtiin jopa takaakiertoa renkaalle (yksittäisenä esteenä), tukemaan esteosaamista vaikeissa kulmissa. Havainto fiilisohjauksesta: putkien jälkeiset hypyt iloisesti ohi, keppien vikaväli tekemättä. Kotiläksynä ohjaajalle saksalaisen nopeuttaminen, olin koko ajan koiran tiellä. Ja ehkä nyt on vain pakko opetella katsomaan sitä koiraa. Puutteeni, joka ei Söhvelöisen kanssa menoa juuri haitannut, ei enää menekään läpi junnukoiran kanssa.


Sohvin kuntoutumisessa on ollut nyt vaihe, jossa edistymistä ei ole tapahtunut. Polven koukistusaste on jäämässä selvästi puutteelliseksi. Ojennus on tosi hyvä, esim. takapotkut tekee moitteetta. Emme ole tyytyväisiä nykytilaan kumpikaan, fyssari enkä minä. Tdn käymme kontrollikäynnillä leikanneella lääkärillä, pohdimme kipulääkityksen aloittamista ja muutoksia liikuttamiseen ja jumppiin. Kamalan turhauttavaa. Ainoa ilonpilkahdus eilisellä fyssarikäynnillä oli vesijuoksumattotreeni, joka oikeasti sujuu hyvin ja parantaa jalan liikekulmaa jo harjoituksen aikana. Sohvi voi muuten oikein hyvin, leikkii ja painii Poon kanssa, puuhailee omiaan pihalla ja lähtee lenkeille mielellään. On hyväntuulinen ja ilmeisen kivuton. Polvi pitäisi vain saada toimimaan oikein.


Kesän koulutusryhmät on muodostettu. Hirveän haikeaa pian luopua kevään ryhmästä, joka on ollut ihan huikia.  Sen kanssa on ollut kiva aloittaa koulutushommat TuuKKissa, ja tulen varmasti seuraamaan koirakoiden edesottamuksia jatkossakin. Kiitokset jo nyt Aini, Kössi, Vilho ja Oiva ohjaajineen, olette ihan parhaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti