lauantai 23. heinäkuuta 2011

Erittäin hyvä ellei täydellinen =)

Kävimme pyörähtämässä Eukanuba näyttelyssä tuossa viereisellä vinttikoiraradalla. Mittari paukutti yli 30C lämpötiloja, joten menimme paikalle juuri ennen omaa vuoroa ja myös lähdimme nopsasti oman arvostelun jälkeen pois. Sohvi oli ainokainen junnu nartuissa.

Onnistuin eilen reväyttämään etureiteni (vanha urheiluvamma), mutta nilkutin kehään hammasta purren. Pöytä meni hyvin, ympyrällä etenin niin kovaa kuin jalaltani pääsin ja koiruus läähätteli perässä. Tuomaripöydän edessä Sohvi sitten heittäytyi makoilemaan ja minua alkoi naurattamaan. Eikun koira ylös ja pyrittiin pysymään pienessä liikkessä, jotta se seisominen onnistuisi.

Saattiin laatuarvioksi erittäin hyvä eli sinistä nauhaa. Tuomari halusi vielä loppuun antaa myös suullista palautetta, ja sanoi nartussa olevan paljon potentiaalia, mutta epäili kuumuden vieneen terävyyttä ja ryhdikkyyttä mukanaan. Juu, pitää paikkansa. Sohvi ei muutenkaan oikein jaksa pitää kehässä kaartelua kovin jännittävänä puuhana ja erityisen turhaa se tuntuu koirasta olevan kuumalla. Eikä kuumuudesta niinikään kärsivä emäntänsä jalkavammaisena ainakaan parantanut asetelmaa =)

Arvostelu meni näin (tuomarina Marja Salminen):
Hyvät mittasuhteet, hieman matalaraajainen. Hyvä päänkoko, kallo-osa voisi olla leveämpi. Hyvä kaula, riittävät mittasuhteet. Oikeanlaatuinen karva. Rungon tulee vielä täyttyä. Melko niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Nartussa paljon hyvää ja temperamenttisempana se tulisi paremmin esiin. EH.

On ihan selvää, että kuumuus verotti tänään ja esittäjän kokemattomuus näkyi ja saa näkyä arvostelussa. Olin kuitenkiin niin tyytyväinen, että uskalsin esittää koiran enkä pyörtynyt tai kompastunut. Vähän pisti mietityttämään, kun osa porukasta pahoitteli tulosta. Hyvä vaan kun käytetään arvosteluasteikkoa laajasti, ja onhan EH kuitenkin erittäin hyvä eikä huono, heh.

Supermukavaa sen sijaan oli tavata kehän laidalla ensi kertaa Sohvin veljistä Riku (Prankster's Steinless Steel), joka oli oikein komea nuori herra ja jotenkin samanoloinen kuin Topi-veli. Riku nappasi saman laatuarvioin kuin siskonsa eli oli tuomarin mielestä erittäin hyvä. Rikun kanssa tavataan Kuopion erkkarissa seuraavan kerran.

Tässä muutama foto paahteiselta kentältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti