torstai 30. joulukuuta 2010

Uimakoulu

Tänään suunnattiin Sohvin ja veljensä Topin kanssa pentu-uintiin Hyvinkään koirauimalaan. Kokemus oli huima. Jo itse halli on melkoinen elämys, kaikenlaisia koiria ja paljon ääntä kaikuvassa hallissa, trooppisen kostea ja lämmin ilmasto, liukkaita pintoja, iso uima-allas, föönien kakofoniaa.

Onneksi meidän pienet ja rohkeat terrierimme tepastelivat rintarinnan keskelle uimahallin säpinää. Hetken ihmettelyn jälkeen koirat suihkuun, liivit päälle ja uimaopen ohjastuksessa altaalle. Veteensaatto oli rauhallinen, mutta päättäväinen. Ei houkuttelua eikä maanittelua, koirat nostettiin ilman suurempia seremonioita veteen ja vedessä oleva uimaope kulki koirien vierellä niiden uidessa altaanmitan. Ja me omistajat kuljimme altaan viertä edellä ja kannustimme pieniä vesipetoja.

Alkuun koirista näkyi pienoinen kauhu ja uinti suuntautuikin altaan reunoille poispääsyä hakien. Lempeän päättäväisesti ope kuitenkin ohjasi uimasuuntaa ja komensi koirat tiheällä tahdilla takaisin altaaseen. Alkukömpelyys vedessä muuttui nopeasti sujuvaksi kauhomiseksi ja pennut oppivat kääntymään ja muuttamaan suuntaa vedessä. Aluksi koirat uimaopettelivat perusteet yksin, mutta loppumatkasta polskivat jo yhdessä. Ja viimeinen altaallinen mentiin jo ilman kelluntaliivejä.

Tällä kerralla molemmat joutuivat keskittymään täysin tähän uuteen elementtiin eikä pallot ja muut lelut vedessä vielä kiinnostaneet. Pelon vähenemisen huomasi Sohvista muun muassa siitä, että altaasta noustuaan ei enää pyrkinyt mahdollisimman kauas vedestä, vaan koira jäi hengailemaan altaan reunalle ja seurasi myös muiden uimasuorituksia kipittäen vieressä. Samoin seurasin indikaattori-häntää: kun koira uinnin jälkeen nousi altaasta, se ravisteli, jonka jälkeen häntä sojotti heti kohti kattoa. Yes.

Myös Topi ui hienosti, loppua kohden huimasti parantaen ja viimeisellä vedolla siskonsa ohittaen. Topi tosin ei vielä ihan osannut päättää oliko uiminen hauskaa vai kamalaa. Ja viimeinen pisara veljelle oli föönaaminen, siihen jätkäpätkä ei suostunut enää lainkaan.

Tämä vaatii uusintaa, joten uusi vuoro on jo tilauksessa.

Mielenkiintoinen mesta tämä.
Mitäköhän tuolla altaalla tapahtuu.
Linda ja Topi valmistautumassa omaan suoritukseen.
Tästä se nyt lähtee.
Täältä mä nyt sitten tuun. Ihan itse.
Yhdessä veljen kanssa.
Loppuföönaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti