sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Harjoittelua, kisoja ja jossittelua

Lauantaina piipahdettiin hallille ottamaan viimeistelyharkat ennen tämänpäiväisiä kisailuita. Tehtiin ihan hyvällä meiningillä Saviojan rataa muutaman vuoden takaa. Sanna ja Lillan seurana. Harjoitusten ja lenkkien yhteydessä jänniteltiin yhdessä, kun heillä oli tänään eka virallinen startti agilitykentillä.



Tänään päästiinkin sitten samaisen tuomarin radoille ihan tositoimissa. Eka rata oli kyllä hieno ( lukuun ottamatta ärsyttävän hitaita keppejä), toka vikalla esteellä persjättö levähti ja sinkautin Sohvin yhdelle ylimääräiselle esteelle (teki esteen 17 jälkeen esteen 13...), siitä hymyissä suin maaliin. Toisen radan tuomarinpuhuttelussa tuomari jopa antoi meille kredittiä ekasta radasta, jonka ohjasin alusta loppuun persjätöillä (ehkä siihen vikaan olisi sitten pitänyt valita kökkövalssi).



Toka rata oli hyvää meininkiä sekin. Paitsi edelleen hitaat kepit. Luulin, että keinun rivakalta poistumiselta tuli femma, mutta se olikin rapsahtanut A:n alastulolta. Jätin sitten koiran ihan yksinäni sitä suorittamaan ja kiirehdin seuraavalle esteelle. Hyihyi minä. Vitosella sijoituttuun viidenneksi isohkossa ryhmässä.



Vähän joudun painiskelemaan oman pääkoppani kanssa, joka takertuu näihin epäonnistuneisiin kohtiin eikä meinaa muistaa mitään hyvää. Koiraan olen enemmän kuin tyytyväinen, mutta itseäni ruoskin armotta tämän loputtoman jossittelun lomassa, plääh.

Plussat:
  1. Kilpailuun valmistautuminen sujui, tietyt rutiinit toimivat meillä. Hyvin keskittyneinä ja lämpättyinä radalle. Kisajännitys pysyi sopivalla tasolla. 
  2. Sohvilla oli kivaa. Koiran vire ja keskittyminen olennaiseen, etenemä näytti hyvältä ja tarjosi ihanneajan alle tuloksia. Kehuin ja palkkasin ylenpalttisesti maalissa. Murjotin itselleni vasta myöhemmin. 
  3. Kepeiltä ei virheitä.
  4. Keinu onnistui ekalla kiekalla täydellisesti, toisella tuli vähän kiireellä pois kontaktin sivulta.
  5. Toinen startti hyvä, toisella aavisti, kun hätäilin itse.
  6. Perjätöillä edettiin pääosin sujuvasti.
Miikut:
  1. Muutama ohjaajan huolimattomuus aiheutti tänään hyllyn ja vitosen. Paketti pitää pitää kasassa loppuun asti.
  2. Virheet ottaa itselle kohtuuttoman koville, pää sen kuin jatkaa jossittelua tunteja kisojen jälkeenkin. Virheistä pitää tietty oppia, mutta ei nyt ehkä kannattaisi ripotella sitä tuhkaa päällensä ämpärikaupalla, huoks. 
  3. Kontakteilla tulee olla tarkkana.
  4. Kepit ja keinu vaativat edelleen paljon töitä.
  5. Lähtöön tulee keskittyä. 
  6. Ne takaaleikkaukset voisi opetella.

Nyt koirat ovat saaneet ansaitut luunsa ja nukkuvat. Lähden itse puhisemaan pään tyhjäksi lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti