tiistai 29. lokakuuta 2013

Mutkaputkimutruilua

Sohvi ei näyttänyt ollenkaan ilahtuneelta, kun ilmoitin syysloman tarkoittavan totaalitaukoa agilitysta ja pakkasin Pompun Sepon treeneihin.

Tässä rata.


Poppiksen tyyli on vetää eka kiekka täpöillä, jolloin pääsimmekin lähes koko radan läpi. Pakkovalssissa 8. esteellä piti olla tarkkana, etten käännä liian aikaisin. Meni jopa ulkokautta ohjattuna mutkaputkeen. Mutta kun aletaan hinkata minun ohjausta, tehdään toistoja, niin Poppiksen nuori ikä ja pienet epävarmuudet paljastuvat. Mutkaputket eivät miellytä pientä, varsinkaan mustat. Tämä on ollut havaittavissa alusta saakka, mutta pikkuhiljaa asiassa on edistytty. Vielä pitää tehdää hassunhauskoja putkiharjoituksia, palkata ja palkata nopeista ja sujuvista putkista. Sokkari oli pienelle hankala, unohtaa esteet ja juoksee innolla kiinni. Eli estehakuisuutta ja itsenäisyyttä pitäisi vielä saada roimasti lisää. Pyöritykset hyydyttävät junnun vauhdin lähes kokonaan. Seppo muistuti, että minun pitää vielä enemmän kiinnittää huomiota siihen, että palkka annetaan nopeasti ja aina eteen. Koira painaa edelleen niin vahvasti puoleeni, että palkan on nyt syytä lentää aina liikkeen suuntaisesti.

Hyvää tänään oli lähdössä pysyminen seläntakaisesta häiriöstä huolimatta ja räjähtävä lähtö startista, puhtaat ja helponoloiset hypyt (25 korkeuksilla) ja varma rengas. Samoi tuo loiva L-putki ei tuottanut mitään ongelmia. Regoi ennakoivaan valssin hätkähdyttävän hyvin, jopa niin, että jos otan Sohvimaisella ronskilla ohjaustyylillä saattaa kääntyy jo ennen hyppyä. Sohvihan on aika huono kääntyjä, ei juuri reagoi minun huonoon ennakoivan valssin ohjaukseen, sillä ainoastaan vastakäännös tai niisto tuntuu toimivan voimakkaasti kääntävänä ohjauksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti