perjantai 18. toukokuuta 2012

Vieheen perässä

Olen pitkään halunnut kokeilla juoksuttaa koiria vieheen perässä. Sain manguttua meille vuoron, vieheen ja kouluttajan Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksesta. Kiitoksia keskuksen mukavasta suhtautumisesta vääränmerkkiseen rotuun, ja Timpalle koulutuksesta.

Ei tehnyt tiukkaa kerätä 10 koirakkoa kasaan. Kaikki, joilta kysyin halusivat lähteä mukaan. Tänään mukana juoksivat Pipsa, Elli, Lempi, Rocky, Sandie, Cira, Vauhti, Hertta, Elmeri ja Sohvi sekä hännänhuippuna Poppis pääse kokeilemaan viehettä.

Syttyminen vaihteli koirasta toiseen, toiset pinkoivat ensimmäisestä kerrasta täysiä, toiset syttyivät vasta toisella kierroksella ja toisia ei moinen muovihässäkkä kiinnostanut oikeastaan lainkaan. Omistani Sohvi teki nätin ekan juoksu ja sai vieheen kiinni. Toisen kierroksen lönkötteli rauhallisesti perässä. Mitäpä sitä mokomaa toista kertaa vaivautua ajamaan. Eihän se ollut mikään pupu.

Poppis sen sijaan yllätti, syttyi vieheestä ja pinkoi koko matkan into piukkana :D Oli niin keskittynyt vieheeseen, että maalissa suorastaan pelästyi käsiviehettä käyttänyttä kouluttajaa ja pinkoi tuhatta ja sataa perässä kipittävän Mamman luo turvaan. Käytiin vielä moikkaamassa Timppaa, että ei jää vieheenkäyttäjästä pelkoa. Hieno pieni otus.

Osa tytöistä kuten Sandie teki alusta asti tosi hienoja juoksuja, samoin ratakonkari Vauhti näytti olevansa nimensä veroinen. Ellin eka juoksu meni sinnepäin, mutta tokalla kiekalla kuului naks ja tytteli pinkoi hurjana vieheen perässä. Kouluttajan mukaan ryhmällä meni yllättävän hyvin ensikertalaisiksi. Hyvä cairnit, teistä on moneksi. Ja kiitos kaikille ennakkoluulottomille osallistujille.

Eiköhän me kerätä ryhmä roturaceen kesäksi. Pops jää kyllä vielä kannustusjoukkoihin, mutta Sohviin luulen saavani lisävauhtia menemällä itse maaliin. Vieheestä viis, mutta Mammaa ei jätetä :D

Sohvi valmistautumassa. Timppa herättelee koiraa vieheeseen.

Sohvi juoksee.

Vieheen palautus.

Pops lähdössä omalle vuorolleen.

Leijonanloikkaa perään.

Sinne se pinkoi, vaikka Mamma ja muut ihana koirat jäi selän taa.

Taitava pieni otus.

4 kommenttia:

  1. Kiitos vain järkkäämisestä - Roturacessa nähdään!
    Mihin ootte muuten menossa Rally-toko alkeisiin?

    VastaaPoista
  2. Yes, eiköhän me ryhmä saada kasaan.
    Rally-tokoa harjoitellaan Heiluvan hännän johdolla. Lähinnä opetellaaan kontaktia häiriössä.

    /Anne

    VastaaPoista
  3. Lempikin oli kirmaamassa vieheen perässä ;)). T: Suvi & Lempi

    VastaaPoista
  4. Apua, olin unohtanut kirjata Lemposen. Korjaan sen heti. Ihana turnipsi oli tietysti mukana.

    /Anne

    VastaaPoista