lauantai 12. toukokuuta 2012

Tutustu Agilityyn

Tänään käynnistyi Tutustu Agilityyn -kurssi, jonne oli ilmoittautunut 5 innokasta cairnia ohjaajineen. Elli, Pipsa, Mandy, Sandie ja Lennu tutustuvat lajin saloihin viitenä lauantaina Ojangon hallilla. Minä ja Minttu vedämme tämän kurssin ja autamme kurssilaisia tutustumisessa lajiin, ja tietysti toivomme, että näin saamme uusia cairneja koristamaan agikenttiä.

Tänään harkat aloitettiin tyttöjen voimin ja Lennu liittyy vahvuuteen ensi viikolla. Otin kamerankin mukaan, mutta en kurssin tiimellyksessä ehtinyt ottaa kuvan kuvaa. Tämä pitää korjata ensi tunnilla. Kurssilaiset koirineen esittäytyivät ja Sohvin kanssa juoksimme pienen radan pätkän näytiksi, kun Minttu esitteli lajia yleisesti.

Käytiin läpi muutamia lajia tukevia harjoitteita, odottamista ja kiertämistä, joita voi harjoitella itsenäisesti niin kurssin aikana, kun ihan kotioloissa. Esteistä opiskeltiin putkea sekä hyppyestettä targetilla. Hienot pienet cairnit olivat taitavia oppilaita ja homma alkoi luistaa hetimiten. Valtaosalle esimerkiksi putki oli ihan ok juttu, ja ohjaajat pääsivät juoksemaan ihan kunnolla itsekin. Mandyn voi lisäksi julistaa päivän rohkaistujaksi. Lyhyimmilleen asetettu putki pelotti alkuun ihan vietävästi ja teimme pitkään ja kärsivällisesti töitä, että koira sen ylipäänsä uskalsi läpikävellä. Sama heti uudelleen reilulla kehulla ja palkalla, ja koira tauolle. Kun otimme koiran myöhemmin uudelleen putkelle, se suoritti putken muina naisina. Näillä aavistuksen aremmilla yksilöillä on niin upeaa nähdä, kun niiden itseluottamus lisääntyy uusien kokemusten ja onnistumisten myötä. En tiedä uskoiko Mandyn ohjaaja, kun Minttu kertoi, että putkesta tulee useimpien koirien lempieste jossain vaiheessa.

Hienoa työtä kurssilaiset. Kiva päästä tekemään kanssanne töitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti