keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Ihanneammatti

Istun täällä Helsinki-Vantaalla kuudelta aamulla vielä aavistuksen epätietoisena ottaako luminen Keski-Eurooppa virkamiehiä pullistelevan koneen ylipäänsä vastaan.

Viimeksi tänään klo 04:45 herätyskellon soidessa ja perheen muiden jäsenten kääntäessä kylkeä, mietin, että minkälainen se ihanneammatti oikein olisi. Omaan helkkarin mielenkiintoisen ja haastavan duunin. Olen opiskellut pienen ikuisuuden, väitellyt 2005. Tienaan ihan ok, ja omaan maailman parhaat työkaverit. Mutta ainahan sitä voi ajatusleikkiä.

Monessa duunissa tosin mielikuva ja totuus voivat osoittautua toiseksi. Kirjoitusten jälkeen tein vuoden sijaisuuden tyttöjen liikkamaikkana. Duuni oli jees ja opiskelijat hauskoja, mutta opettajanhuone aika kammomesta. Siihen taisi jäädä ajatukset liikka/bilsanmaikan urasta. Nuorena maatalouslomitin lähisuvun tiloilla ja viihdyin mainiosti aamuherätyksistä huolimatta. Opiskeluita on lisäksi rahoitettu niin asiakaspalvelussa kuin puutarhatöissä. Yliopistovuosina siirryin aika nopeasti oman alan töihin labraan, ja tutkimustyö oli silkkaa auvoa. Silloin oli harvinaisen sama oliko tiistai vai lauantai, vappu vai juhannus, ja mitä kello mahtoi olla, tutkimus oli intohimo. Siihen aikaan elin sinkkuvaihetta ja tein pelkästään töitä ja jumppasin. Aika outoa aikaa näin jälkikäteen ajateltuna ;) Aherruksesta vain maksettiin surkeaa palkkaa ja post doc vaiheessa työ oli melkein pelkkää apuraha-anomusten kirjoittamista. Siitä asti sitten vaikutettu virkamiehenä. Sekin duuni on osoittautunut erilaiseksi kuin kuvittelin, aikalailla vähemmän kuivaksi.

Mutta se ihanneamatti. Saiskos esim. näistä jotain kokoon:
  • työn sisällön mielekkyys
  • vaihtelevat päivät
  • ei saa tulla kylmä
  • mahdollisuus vaikuttaa työnkuvaan
  • vapaa pukeutuminen (mielummin urheilukerrasto kuin jakkupuku -katkerana ikuisista paitapuseroiden silittämisistä)
  • jos eläimet eivät suoraan liittyisi työtehtävään, niin niiden läsnäolo olisi suotavaa
  • saa matkustaa, mutta ei ole pakko
  • liksalla eläisi
Hups, nyt pitää lopettaa ja siirtyä koneeseen. Jatketaan listausta taas joskus. Mukavia työpäiviä kaikille.

3 kommenttia:

  1. Hehee, mun mielestä hauska ajatus on työ, jossa "saa matkustaa, mutta ei ole pakko". Mä en näin äkkiseltään en keksi mikä työ semmoinen voisi olla. Elääköhän agilityammattilaisen liksalla? Se voisi olla hyvä, ja siinä ehkä saisi matkustaa kouluttamaan, mutta ei olis ihan pakko :)
    T. Hannamari

    VastaaPoista
  2. Nii-ih. Eikö olisikin kätsää. Ja sitten sen duunin pitäisi tiety olla sellainen, jossa on helkkarin hyvä ja saisi arvostusta. Ja tiettytietty ne mahtavat työkaverit. Ja työpäivien mitan voisi itse sopia. Ja perjantaina pullaa. Mutta muuten älyttömän sporttista, että pysyisi huippukunnossa ihan itsestään.

    Toistaiseksi mun ideaalipesti olisi Kennelliiton laatupäällikkö, mutta se pesti pitäisi ehkä ensin itse perustaa :D

    Hannamari muuten, lähdettäisiinkö sunnuntaina Knapperiin katsomaan kisoja ja pukeutumaan vihreään?

    /Anne

    VastaaPoista
  3. Siis ehdottomastihan Kennelliitto tarvitsee laatupäällikön! Kuulostaa jus sun paikalta.

    Tallille lähteminen sunnuntaina houkuttelisi, mutta mulla on omat+kaverin yhteissynttärikemut lauantaina (30+30 vee), ja juhlien ois tarkoitus olla pitkän kaavan mukaan, niin tän vuosien tuoman kokemuksen myötä luulen, että en jaksa lähteä liikenteeseen sunnuntaina aamupäivästä...

    Hannamari

    VastaaPoista