perjantai 15. heinäkuuta 2011

Putkeen, putkeen, putkeen

Eilen meni agitreenit Hyvinkäällä ihan putkeen, ihan konkreettisesti. Meillä oli Tiina ensimmäistä kertaa kouluttamassa ja tuta se. Treeni oli yksinkertainen: kolme putkea putkeen. Ensin suorana ja sen jälkeen lisättiin U:ta putkiin.  Lisäksi Sohville harjoitetta vaikeutettiin siten, että aloituspaikka otettiin viistoon putkesta, jotta nähtäisiin miten koira hakee putkelle. Hakihan se ja sen jälkeen olikin sitten kiire pysyä edes jotenkuten koiran perässä.

Ensimmäisellä kierroksella Sohvi haki katseella minut ja teki pienen koukun kauttani ennen kuin syöksyi seuraavalle putkelle. Sain ohjeen olla radalla vilkaisemattakaan koiraa, vain juosta suoraan esteeltä toiselle ja kajauttaa estekäsky vielä kun koira on edellisessä putkessa. Seuraavilla toistoilla me juostiinkin luotujunamaisesti koko rata ja niin kovaa, että treenin lopuksi oma takareiteni ilmoitteli lievästä revähdyksestä. Seuraavan kerran pitää muistaa lämmitellä ohjaajan omatkin lihakset.

Omaharjotteena tehtiin hyppyä takaa kiertäen. Onnaaonnaa ainakin yksittäisenä esteenä. Pitänee kokeilla radalla saako ton pendolinon muuttamaan suuntaa vauhdissa.

Tiina arvio koirasta oli, että voisimme siirtyä aloittelijaharjoituksista möllitreeneihin. Eli keppitreeniä tiedossa. Keinuharkat me olemme jo aloittaneet. Kehui koiran tekemisen meininkiä ja nopeutta radalla.

Miestä huvitti illalla, kun kerroin, että meitä kehotettiin siirtymään mölleihin. Kysyi, että menikö ne treenit tosiaan NIIN huonosti? Luuli, että nyt oli menty ihan solvauslinjalle.  Mistäköhän lienee tuo Mölli-sana peräisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti