torstai 5. maaliskuuta 2015

Keskiviikon kuviot

Tällaista humppaa eilen.


Tein välistävetoina molemmin puolin. Sohvi on noissa kiitollinen ohjattava, kun tulee nätisti laskevaan käteen, ei tarvita puolivalsseja ja muita ohjaajalle tuskallisia jalatsolmuun liikkeitä. Lähdössä pysymiset ovat jo aika nätit. Näitä olen tukenut kotiharjoituksilla, joissa molemmat koirat ovat paikkamakuussa, ja kutsun koiran kerrallaan luokseni. Joutuvat oikeasti pohtimaan kummalla on lupa lähteä. Luonnollisesti paikalleenjäävä koira palkataan ruhtinaallisesti.

Poo teki myös hurjan pätevästi. Tosin esteväli 5-6 aiheutti oikeasti päänvaivaa, sillä hakeutui automaattisesti takaakiertoon. Hetken palkkailin pelkkästä luoksetulosta, jonka jälkeen lähti sujumaan. Pompulalla pitkät harjoitusvälit näkyvät paitsi innokkuutena myös stipluherkkyytenä esimerkiksi kepeillä. Viimeinen keppiväli meinaa herkästi jäädä pujottelematta. Mutta nassikalla tuntui olevan kivaa.

Tallielämässä olemme käyneet Jiin kanssa esteillä. Maanantaina suijuivat vain maapuomit. Pienenpienillä oksereilla vei tätiä kuin tiskirättiä. Päätin jättää esteklubit siihen. Liian vaarallista, molemmille. Ratsiope oli eri mieltä ja tiistaina asetteli taas ristikoitaan minun vastusteluita kuulematta. Puomit ok, raviristikot ok. Ekan pikkuokserin vei, mutta sitten muutin vähän taktiikkaa, otin tosi pitkällä laukkalähestymisellä, keskityi ulko-ohjaan ja kevensin sisäohjaa. Ja heppa keveni, rauhoittui ja hyppäsi rauhallisesti ja hyvin. Meinasin ilosta tirauttaa. Minttu kävi katsomassa tunnin ja toi tyttelille omppuja ja porkkanoita, joita olemme nauttineet pitkin viikkoa, KIITOS! Eilen lompsoteltiin pitkin peltoja maastakäsin ja tänään tarkoitus suunnata maastoilemaan autotien varteen siedätyshoitoa saamaan.

Huhut saivat päätöksensä eilen, kun talli oli laitettu virallisesti myyntiin. Ei välttämättä huono juttu ollenkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti