maanantai 30. joulukuuta 2013

Voikun olisi oikea koiranilma huomenna!

Johannan Heeleri-blogia mukaillen toivon huomiseksi uuden vuoden aatoksi kaatosadetta, erityisesti illaksi ja yöksi. Saisi tulla vettä saavista kaatamalla, tuulla ja olla sikamaisen kylmää, niin olisi oikea koiranilma, vähemmän raketteja ja pumpumia ja enemmän tyytyväisiä kuonoja.



sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Viisaus vaivaa

Ääh, vihoviimeinen viisaudenhampaani päätti puhjeta ja ruveta ärtyisäksi. Huomenna taitaa se viisaus irrota leukaluusta. Poski turvoksissa ja vähän ryytyneenä lähdin yhteislenkkiä vetämään ja heitin Sohvin samalla reissulla kampaajalle.

Serenaan oli tullut ihana joukko vanhoja ja uusia tuttuja. Pari uuttaa Tähtitornin vauvelia (6kk sisarukset) oli lähtenyt joukkoamme vahvistamaan. Hienosti tiiperöt pärjäsivät muiden muassa kirmatessa. Kierrettiin metsälenkki eikä koiruja tarvinnut matkalla kertaakaan kytkeä, niin vähän oli vastaantulijoita. En muistanut koko hammasta iloisessa porukassa. Kivat teille Pipsa, Nero, Poppis, Elli, Kerttu, Capo, Aada, Pappa ja Elmeri ihmisineen. Kuvat oli tummia, kun hämärä ehti laskeutua ennen kuin maltoin loppulenkistä kuvata

Minna ja Sirpa yrittävät ottaa kuvausrekvisiittaa hallintaan :)

Liivikansaa oli liikkeellä.


Minna&Markus&Pipu&Nerpaus ja Nerpauksen hassuhäntä.

Krisu ja Tähtitornin kasvatit

Lenkin jälkeen kävin hakemassa ihanan siistin ja aerodynaamisen Sohvin trimmisalongista, kiitos Minttu ja Tarja!

Illalla kävi ensimmäistä kertaa ikinä mielessä jättää agilityn Need for Speed -teematunti väliin. Mutta se ajatus vain käväisi ja niin me taas kohta istuttiin Sohvin kanssa autossa matkalla Ojankoon. Hammas juimien yritin parhaani keskittyä vauhdinlisäysharjoitteisiin. Onneksi raivo-riitta hoiti oman osuutensa ja oli vallan pätevä pieni saukko. Muistiin jäi lähinnä kommentit, että koiralla on suht kiva vauhti jo lähtökohtaisesti, vähän mietittiin minun rytmitystä kääntäville hypyille, saatiin kehotus jatkaa persjätöillä ohjaamista, mutta ohjaavan käden tulee vaihtua nopeammin, ohjaajalle varmuutta lisää, varmistelut pois. Nykyisellä ohjauksella minulla on nollia tekevä koira, mutta joka ei voi hyödyntää maksimivauhtiaan. Kiitin, palkkasin saukkosukkulani ja hipsin viimein koirien iltalenkin kautta kotiin.

Kotona vannoin pitäväni kunnon tauon kaikesta koiriin liittyvästä. Mikko totesi ilahtuneena, että hienoa, sehän kestää huomiseen saakka. Just näin.

Cairnien yhteislenkit tänään ja keväällä

Vuoden vimppa yhteislenkki käynnistyy ihan pian Serenasta. Sohville osui salonkiaika samaan, mutta tullaan piiperön kanssa. Pitää muistaa ottaa kolikoita parkkimittariin.

Merkkasin samalla kalenteriin kevään lenkit. Jatketaan tutuissa maisemissa kunkin kuun viimeisenä sunnuntaina klo 13:

Su 26.1. klo 13 Luukki (kahvilan puolen parkkis)
Su  23.2. klo 13 Koirametsä
Su 30.3. klo 13 Pirttimäki
Su 27.4. klo 13 Kaiun maja, Keimola
Su 25.5. klo 13 Koirametsä




lauantai 28. joulukuuta 2013

Muistammehan

Painan kasvot sylissä kellottelevan Poppiksen mahaan, häntä aloittaa hirveän viuhtomisen ja Sohvi tulee tomerasti tarkastamaan tilanteen.

Itkettää.

Mies katsoo keittiössä jääkiekkoa koneelta ja tekee ruokaa, tuo nenäliinaa ja kysyy lempeästi,  että onko niitä koiratarinoita ihan pakko lukea, jos ihan itkuksi menee.

Tämän Joulun alla on vain osunut monta surullista tarinaa. Tähdiksi on syttynyt iki-ihania vanhoja koiria ja ihan pieniä piiperöitä. Muutaman tiedän juurikin viettävän sairasvuoteen äärellä pitkiä tunteja. Lähetän rakkautta ja voimaa niin paljon kuin voin.

Muistutan itseäni nauttimasta elosta juuri nyt, tällaisena kun se tänään on. Huomisesta ei vielä tiedä, eilistä haluan muistaa parhaat. En harmittele sadetta yhtään, laitan otsalampun loistamaan ja vien karvahanurit lenkille.


Jarruta putkeen ja mene kepeille avokulmasta

Siinä ohjelmarunko omatoimivuorolle.

Nyt noudatin suunnitelmaa pilkulleen ja niin joutuivat tekemään muutkin omatoimivuorolaiset. Onneksi Linda ja Topiveli ja Tarja ja Rane ovat niin kuuliaisia, että suostuvat aina ehdotuksiini :D

Putkijarruttelut aloitettiin alkeista, ja edettiin One Mind Dogs:n ohjeiden mukaisesti. Ensin avustajalla (lelu- ja käsiohjaus putkensuulta), sitten jättämällä palkkaa valmiiksi ja jos sujui, niin lopuksi ohjaaja palkkasi koiran itse (käteen ohjaajan ja putken väliin). Ja molemmin puolin. Äly hyvin meni oppi perille. Jätettiin muhimaan ja jatketaan seuraavalla kerralla.

Osa koirista Pomppu mukaan lukien totutteli ohjureihin, tämäkin onnistui muutaman kiemurtelun jälkeen suht hyvin. Poppishan tekee verkoilla jos tosi vauhdikkaasti, ohjureilla homma mietitytti ja vauhti rauhoittui. Haluan noi ohjurit kuitenkin haltuun, kun Sporttiksella on vain ne käytössä.

Sohvi teki kepeille hakuja suoraan (1-3) ja pienellä avokulmalla (a-d). Muutama toisto molempia. Ei moitittavaa.



Lopuksi kokeiltiin Sohvin ja Topin kanssa vielä putkijarrua lyhyellä radalla, ja voi ihmetys, että nähtiin hienoja käännöksiä putkista, olin melkein häkeltynyt. Taitavat pienet ärrierit! Ja toi One Mind Dogs:n opetusvideo on kyllä riittävän rautalankaversio meikäläisenkin omatoimivuoroille.

40 min lämppä (otsalampulla) metsässä, tunnin kimppatreeni, 40 min jäähdyttely kavereiden kanssa metsässä. Päivä treenien suhteen olisi siinä. Mikko tosin väittää, että ohjaajan oma treeni vielä odottaa, puuhks. Ilman tota kotipiiskuria makailisin vain soffalla uusimman ja viimeisen Agi.fi -lehden kanssa.

Meillä asuu tällä hetkellä yksi siisti koira (Kiitos Tarja Pompun trimmistä eilen) ja yksi tukkajumala, jonka trimmi on pian samaisessa salongissa.

perjantai 27. joulukuuta 2013

Tapsan tahdit

Hullun hauska radanpätkylä, jossa myös uudempia juttuja meille:

-putkiinlähetyset mutkaputken takaa (5-6, 15-16): onnistui kivasti (hyvä Söhvelöinen!)
-sylkkäri (15-16, 21-22): nämäkin yllättävän sujuvat
-putkijarrut: armottoman huonot (joko koira kieltää putken tai se sinkoaa avaruuteen), treenilistalle alkeista alkaen



Tykkäsin alusta (1-8) ja lopusta (14-22). Heidi pakotti myös tekemään takaakiertokieputukset (8-14). Kyl me nekin tehtiin, mutta vähän kankeasti.

Mennyttä ja tulevaa

Kopsasin vuosi sitten asetetut tavoitteet ja projektit sekä niiden toteutumisen tähän:

2013:
  • Harrastaa koirien kanssa monipuolisesti. Pitää niin itsensä kuin koirat hyvässä fyysisessä kunnossa. Ok!
  • Muistaa myös tauot, lomat ja lepo. Ok!
  • Luonnetestata Sohvi. Done!



  • Kuva Sari Laurila

  • Steriloida Sohvi pahenevien valeraskauksien vuoksi ja ennaltaehkäisemään muita vaivoja. Done!
  • Pops pääsee virallisiin silmä- ja polvitarkastuksiin. Done!
  • Agility pysynee ykköslajina, mutta verijälkeä olisi tarkoitus harrastaa säännöllisesti sulanmaan ajan. Done!


  • Josko löytäisi kivan ryhmän rally-tokoilemaan. Nope.
  • Hakua voisi kokeilla kotikutoisena harjoitteena. Raunioille yritetään päästä porukalla keväällä. Done!



  • Maastojuoksuharjoitukset listalla myös. Done!



  • Kai sitä pitäisi ryhdistäytyä ja opiskella kehäpyöritystä tuon pirpanan kanssa. Ei tehty, eikä enää onneksi tarvitsekaan :)

  • Agitavoitteet 2013 vielä erikseen:
    Kuva Yasmin Eklund.

    1. Löytää meidän tapa tehdä töitä ja kehittyä. Molemmille säännölliset koulutukset. Suunnitelmallisempi harjoittelu. Ok! Kiinnitettävä suunnitelmallisuuteen jatkossakin huomiota.
    2. Kiinnittää erityistä huomiota palkkaukseen ja koiran vireen ylläpitoon. Erityisesti Pompun kohdalla pitää työstää edelleen.
    3. Sohville keinu ja kepit haltuun. Ok, vaikkakin hyvistä vielä aika kaukana.
    4. Minä ja Sohvi 1-luokkalaisiksi kesäksi. Oujees :)


    5. Poppis möllitasolle kesäksi. Pomppu tekee +10 esteen sarjoja. Eli ei olla kiirettä pidetty.


    Vuonna 2014:

    1. Harrastetaan monipuolisesti. Sohvi keskittyy agilityyn, jota tasapainotetaan harraste-mejällä ja -raunioilla. Poppis harrastelee agilitya omaksi ilokseen, ja on mukana jäljellä ja raunioilla. Lisäksi Pomppu pääsee kesällä ajamaan maastoviehettä säännöllisemmin.

    Uusina kokeiluina hajuerottelu ja dobo haltuun. Katsotaan kumman kanssa menen kumpaan, mutta tarkoitus opettaa molemmat molemmille. Tokoa tavalla tai toisella hippusellinen. Koiratanssia voidaan kokeilla, vaikka ajatus naurattaa jo nyt :D

    2. Agilityssä keskitytään enemmän laatuun kuin määrään. Kouluttajien kanssa keskitytään ohjaustreeneihin, omatoimiharjoituksissa osaamisen kehittämiseen, uusiin tekniikoihin. Kuhunkin omatoimivuoroon asetetaan tavoite. Hyppytekniikkaa hiotaan molemmille.

    Sohvilla kepit varmemmaksi. Sisäänmenokulmat työnalle. Lähtökäytöstä muokataan paremmaksi. Kisaaminen jatkuu sen jälkeen kakkosissa. Mukavia ratoja, ei muita kisatavotteita.

    Muistetaan levon merkitys, riittävöt tauot ja lomat.

    3. Pidetään kunto hyvänä. Lenkkien rinnalla uidaan. Lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn satsataan. Osteopatia ja hieronnat, säännöllinen tsekki.

    4. Poppis steriloidaan keväällä.

    5. Sohvin voisi MH-kuvauttaa, jos tulee sopiva vastaan. Pomppu saa edelleen kasvaa ja hankkia kokemusta.

    6. Jos kaikki menee suunnitellusti, niin olen vuonna 2014 9 kk vuorotteluvapaalla. Ajattelin vaeltaa tänä aikana koirien kanssa Etelä-Suomen kansallispuistot läpi.

    torstai 26. joulukuuta 2013

    Pienet piirit

    Pistettiin mediat pannaan Jouluksi. Padia sai käyttää vain soittolistojen pyörittämiseen. Keskityttiin toisiimme ja unohdettiin muu maailma.

    Aattona kyläiltiin, koirat tutkivat talon ja osasivat käyttäytyä ja saivat kotimatkan taksikuskilta erityismaininnan. Pomppu on nyt jouluna tavannut ohimennen uusia ihmisiä ja vanhuksia. On ottanut itse kontaktin ja rauhallisesti silitykset vastaan ja lipaissut pusut poskelle. On kauttaaltaan tykätty vesseli. Olen joskus miettinyt kaverikoiratoimintaa, mutta Mamselli ei siihen pidättyväisenä oikein taipuisi. Sen sijaan siinä voisi olla kiva pesti Poppikselle.

    Kuunneltiin musiikkia, Mikko viihtyi keittiössä ja minä lehtipinojen ja kirjojen kanssa takkatulen ääressä.Syötiin itsemme pulleiksi. Löhöttiin. Koirat pääsivät joka päivä pitkälle metsälenkille, muuten niilläkin oli loma. Nukuttiin hirveän pitkään. Kuplivaa aamupalaksi ja joulusauna vaikka joka päivä.

    Kiitos Äiti!

    Joulupäivän aamiainen.

    Perheen naisväen joulupäivän kiireitä.

    Mitäs muuta sitä nyt jouluna lukemaan ;)

    Sillä aikaa toisaalla.

    Joulupäivän main course: grilled chilli and garlic lamb steak, goat's cheese and coriander khichdi with spicy plum tomato and saffron chutney. Served with south Indian tomato raita and tomato rice.

    Pikkuhiljaa sulattelut käyntiin. Sauvat esille ja lenkille. Illalla Heidin agitreeneihin juoksuttamaan mahoja Sohvin kanssa. Pian pistetään tämä vuosi pakettiin ja siirytään uuteen. Vuosi sitten asetetut tavoitteet täyttyivät mukavasti, mitähän kivaa sitä ensi vuonna keksitään.

    Mutta jos vielä muutama konvehti ja luku uudesta kirjasta...

    maanantai 23. joulukuuta 2013

    Vauhdikasta Joulua

    Kuvan työsti ihana Yassu cairnkerhon joululehteen. ansainnee paikkansa myös täällä.

    Aatonaaton muuvit

    Seppo teetätti tällaista. Kivaa oli. Sohville töitä teetti erityisesti tuo putken ohitus (14-15). Jouduttiin vahvistamaan aika tavalla ennen kuin malttoi putkensuun ohittaa :) Takaaleikkaukset sujuivat muutoin ihan ok, samoin kuin pakkovalssi. Puomin vauhtia kokeiltiin vähän eri tavoilla. Kun en käskyttänyt pintaa lainkaan, niin meni parhaiten, metkaa.



    Pomppu oli mukana ja tuurasi yhtä ryhmäläisistä. Popi teki oman 13 esteen radan. Teki ensin välipalkoilla ja sitten Seppo halusi nähdä koko höskän. Ja pikkarainen yllätti kaikki ja teki huisan hienosti.  Pakkovalssi Pompulalle helppo, putket mukavan suoria ja juoksusuorilla laittoi Sepon mukaan hännän suoraksi ja korvat luimuun ja sit mentiin :DD

    Tähtiä taivaalla

    Joulutunnelma tupsahti tupaan, kun kannettiin kuusi sisälle tuoksumaan. Pöydälle joululiina ja kasa tulppaaneja. Valot kuusessa, takassa ja kynttilöissä. Syötiin kilo lipeäkalaa, parasta maailmassa (kiitos äiti!) ja aamupalaksi käsintehtyjä konvehteja. Aamulenkille laitoin valot koirille ja itselleni, kotoa sammutin (mies nukkui vielä). Lempeä pimeys, etsittiin valokiilalla kettua, tänään ei näkynyt. Jäivät valmistelemaan Joulua. Töissä on autiota, hiihtelen hiljenneillä käytävillä villasukissa ja juon joulukahvia. Kaupungissa pitää vielä piipahtaa muutama paketti hankkimassa, kieltäydyn kiireestä, kurkkan Stockan ikkunan ja nautin Aleksin jouluvaloista. Illalla vielä Sepon treenit, pitäiskö varata Sohville kinkkua palkaksi. Ainoat, jotka meillä sitä syövät.

    Mielikin herkistyy, kun pian sytytellään kynttilöitä jo edesmenneille rakkaillemme. Tähtinä vilkuttelevat ja lohduttavat ikävässä.

    perjantai 20. joulukuuta 2013

    21122011

    Päivää vaille kaksi vuotta sitten syntyi Prankster'silaan kauniita pötköjä, neljä kaunista tyttöä ja yksi komea poika. Tuosta pesueesta meille valikoitui Pompula. Ihana häsläävä ja aina iloinen pentu, joka on säilyttänyt nämä pentumaiset ominaisuutensa Mikon mukaan turhankin hyvin ;)


    Väri vaihteli huimasti ensimmäisen vuoden aikana. Tummui syntymästä ja näin tummana kotiutui.
     

    Tämä kotiutumista seuraavana päivänä, jolloin Sohvi suostui painikaveriksi. Ja siitä asti leikitty.
    Mein sylipulla ja pusukone, joka nukkuu Mikon kainalossa. Aina valmiina kaikkeen, vaikka välillä hurjimmat jutut vähän jännittääkin. Viimeisimpänä esimerkkinä naapurin kukkopoika, joka löysi äänensä ja rääkäisi kaameat kukkokiekuut kesken koirien iltalenkin. Pompun eka reaktio oli pako ja aika helkkarin nopeasti, kun taas Sohvi nousi terävästi takajaloilleen ääntä kohden ja oli heti valmis selvittämään, että mikä piru tuo nyt sitten on.

    Meillä on pienimuotoinen sisarustapaaminen synttäreiden merkeissä huomenna. Selma-siskolla on valitettavasti juoksut, joten vietämme vastaanottoa Poppiksen ja Viki-veljen kanssa. Onnittelut koko siarusparvelle ja pikku-Tiukulle pilvenhattaralle. Kiitokset Kasvattajalaan perheemme ilopilleristä.

    Sohvin pojalta kortti

    Tuula pesueineen lähetti ihanat Jouluntoivotukset.



    Lämmintä Joulunaikaa toivotamme myös sinne. Olen niin onnellinen, että Sohvin pojilla on ihanat kodit. Pojista on kasvanut isoja, vaikka kuvassa ollaan vielä pieniä. Rakkauslapsoset.

    Tukka hulmuten Jouluun

    Mietiskelin työreissulla ihmisten joulukiirettä. Täällä lahjat ostamatta, koti siivoamatta ja joulukoristeet edelleen autotallissa. Onneksi mies hoitaa ruoka- ja juomapolitiikan ja delegoidusti sovitut lahjat. Ostamaan lahjaa itselleen en sentään kehdannut pyytää. Ajattelin käydä aatonaattona hankkimassa pienet paketit miehelle ja koirille.

    Työmatkalla  tapasin entistä, ihanaa kollegaa illallisella. Kotona vastassa oli rakas perhe. Pitkä lenkki yhdessä otsalampuin pimeässä metsässä. Hauska ja rento pikashoppailu, jolla ostettiin joululahjat agi- ja ratsastusopeille ja työpaikan pikkujouluihin. Illalla agiin ja myöhemmin yhteiseloa punaviinilasillisten ääressä. Koti edelleen siivoamatta ja koristelematta, mutta ympäillä pyörii tyytyväisenä ne tärkeimmät, olo on onnellinen ja kiireetön.

    Jos vaikka tingin jouluhössötyksestä, niin agitreeneistä en :) Alla tyttöjen radat. Erityiskiitokset koutseille Gabi ja Heidi, jotka ovat meitä kauden luotsanneet. Heidi mahdutti meidät Sohvin kanssa alkukaudesta muutenkin täyteen ryhmäänsä, ja on viimeiset kerrat saapunut kipeänäkin treenit meille vetämään. Kyllä meillä kelpaa, vaikka seura on suurehko, niin halli on mitä mahtavin ja saamme säännöllistä koulutusta. Treeneistä lähtee lähes poikkeuksetta hyväntuulisena ja uutta oppineena.

    
    Poppiksen rata tiistailta. Uskokoon ken tahtoo, mutta kyllä me tuo kiemura tehtiin. Lopun mutkaputki teki tiukkaa. Verkkokepeiltä kaksi verkkoa keskeltä pois. Hieno sisäänmeno etupalkalla!
     
    Sohvin torstain turinat. 1-3 oli tosi hauska ohjata edestä, tällaista ei olekaan tehty ennen. Keppien löytäminen vauhdissa ja kulmalla teki tiukkaa. Tietyissä kohdin kääntyminen ei toteudu toivotusti, mutta en ota siitä enää stressiä. Yritetään löytää parhaat ohjaukset, jolla koiraa autetaan ja pienet lenkit ei meitä haittaa.
    

    maanantai 16. joulukuuta 2013

    Leijeröintiä

    Tänään opiskeltiin Sohvin kanssa ihan uutta, kun leijeröintiä ei aiemmin ole meillä tullut koulutuksissa vastaan. Seppo palkkasi kaksi kertaa, seisoi kerran hämynä ja sen jälkeen me leijeröitiin ihan itse  (6-8) :)

    Tänään Seppo tykkäsi Sohvin vauhdista ja irtoamisesta. Etupalkalla on ihmeellinen vaikutus. Osaa kepit hyvin, mutta kun ei osaa hakea niitä vielä radalla ollenkaan. Tätä pitäisi kyllä saada vahvistettua.

    Ensin tehtiin versio 1-8, sitten a-l (f pitäisi olla A), ja lopuksi 9-11
    Hauska rata. Omatoimivuorolaiset, tiedätte, mitä tehdään lauantaina. Me niin leijeröidään tonttulakit vinossa.

    Lähden vielä pienelle työreissulle, mutta ihan pian on Joulu.

    Turvamies-Tatu

    Käytin koirat eilen koirametsällä. Puin flunssaisena kaikki mahdolliset kerrastot ja topat päälleni ja onnistuin lyllertämään toista tuntia ilman kylmää. Mikko pärski seurana.

    Lenkki oli kaikinpuolin mukava ja metsässä oli aika vähän muita kulkijoita. Mutta Pomppu mörköili ihan tosissaan kaikille isoille koirille. Enpäs olekaan huomannut, että meillä on tässä pieni ongelmanpoikanen. Pompulla on monesti lenkkiseuraa, pääosin kuitenkin cairneja ja brasseja ja muita minejä tai medikokoisia kavereita. Isoja koiria nähdään tietysti ongelmitta remmilenkeillä, mutta tällöin ei moikkailla. Naapurin ison rotikan kanssa ei ole ongelmia. Nyt metsässä vastaan tuli isoja koiria vapaana, joita Sohvi juoksi edeltä moikkaamaan, mutta pikkarainen paineli polulta metsän puolelle ja jos iso uskalsi lähestyä, niin kamala huuto alkoi kuulumaan. Basenjiseurueen sentään kävi tervehtimässä, mutta kaikki isot oli ihan nounou. Loppulenkillä Mamselli sentään sai junnun leikkimään ja nähtiin vapautuneita hepuleita.

    Pitänee nyt käydä enemmän lenksuilla isojen kavereiden kanssa, ja ottaa tarvittaessa Poppiksen bestis turvamies-Tatu mukaan, jos neiti leikin pyörteissä voittaisi pelokkuutensa.

    sunnuntai 15. joulukuuta 2013

    Messuhumua

    Messarissa on nyt viihdytty kaksi päivää melkein aamusta iltaan. Sohvi ja Poppis pääsivät perjantaina messukoiriksi.


    Cairnterrierikerhon standi sai tänä vuonna vähän uutta ilmettä. Mintun kanssa ideoimme ja uusimme maton ja seinäpaneelit. Loput koristelut hoidettiin lähinnä kerhon puodin myyntiartikkeleilla. Tässä oli se huono puoli, että välillä sisustus myytiin alta ja saimme seuraavaksi päiväksi rakentaa seinät uudestaan :D

    Tämä söpöläinen on Rocco's Collar kennelin 7-kuinen kasvatti, joka edusti ständillä joka päivä. Pieni keräsi aimo annoksen kokemusta, mitä tarvitseekin, sillä lähtee tänään sunnuntaina tuomarin matkassa kohti Argentiinaa ja uutta kotiaan. Ihastuin neitiin niin, että hetken harkitsin sen salakuljettamista meille :D
    
    
    
     
    Perjantaina oli vielä rauhallista, ehti vähän shoppailla ja istuskella ja syödä luuta. Yritin asettaa hankinnoille euromääräisen katon, joka pitikin aika hyvin. Valopannat ostin ja ne tulivat heti käyttöön ja hyväksi todetuiksi. Löysin viimein Berralta palkkalelun, joka toimii sekä vetoleluna että namipiilona. Lelussa on ketun päänahka kuivattuine nenineen kaikkineen. Arvata saattaa, että lelun joutuu riistämään koirilta, eli näyttäisi toimivan. Parit uudet hihnat ja kirjat. Ja herkkuvarastot saivat täydennyksen.
     
    Omat koirat toimivat ständillä rauhallisesti ja Poppista sai rapsutella. Ja jos joku söi jotain, niin silloin oli Sohvinkin kaveri :) Iso plussa Pompulle, joka oli melkoisen eri koira hallissa verrattuna viime vuoteen. Nyt ei enää ujostellut, vaan kulki ihmis- ja koiraruuhkassa häntä tötteröllä. Oli utelias ja kiinnostunut kaikesta, mutta ilman, että puntti tutisi yhtään. Pieni on kasvanut vähän isommaksi ja itseluottamusta on tullut vuodessa hurjasti lisää. Hyvä juniori!
     
    Lauantaina meno olikin ihan toisenlaista, ihmisiä oli ruuhkaksi asti ja tunnelma katossa. Tarjan kanssa puhuttiin suu vaahdossa, kysyjiä riitti ajoittain jonoksi asti. Siellä oli muutamia perheitä, jotka olivat tositarkoituksella liikkeellä. Nykyään koiranhankintaan harkitaan huolella ja kysyjillä oli jo lähtökohtaisesti paljon tietoa rodusta. Erityisesti lapsiperheitä näkyi ständillä paljon. Myös tuttuja ihania cairnisteja kävi moikkaamassa ja vaihtamassa kuulumiset. Päivät kuluivat tosi nopsasti. Tänään vetovastuu siirtyikin jo muille ja sain ensimmäistä kertaa koko viikkona nukkua aamulla pitkään. Koirat herättivät klo 9 lumisateiselle aamulenkille. Olen luvannut niille pitkän metsälenkin tälle päivälle, vaikka olemme Mikon kanssa molemmat kaamean flunssan kourissa. Onneksi ääni kesti messuilut ja kuumekin pukkasi päälle vasta illalla.
     
    Tässä vielä torstain treenirata, jota tehtiin myös eilen omatoimivuorolla. Pomppukin pääsi juoksujen jäljiltä treeneihin ja muistuttelemaan pakkovalssia. Isojen koirien kanssa paljon putken vääränpään ohituksia, vauhdikkaat kepit ja niitä pakkovalsseja.
     
    

    torstai 12. joulukuuta 2013

    Jössös

    Nyt menee tädillä taas aika lujaa. Messarin järjestelyt ovat vieneet illat ja työt kasaantuivat samalle viikolla. Mutta nyt on ständi viittä vailla valmis, tyyliin tuhat piparkakkua leivottu, ansiotyötä tehty aavistus ylityön puolelle ja tänään kiirehditty viemään viimeiset liput standeilijöille (kiitos ihanat Satu ja Siiri sekä Christina, joita voi tavata sunnuntaina standilla!) ja täyttä laukkaa agitreeneihin. Siellä juostiin Sohvin kanssa viimeinenkin kiire pois. Jahka ehdin, niin liitän radan ja ehkä vähän videotakin.

    Kevään cairnien agipäivä saatiin lyötyä lukkoon. Joukkiota luotsaa huhtikuussa Linnan Teemu. Avasin 18 koiran ilmon tänään ja äsken totesin paikkoja olevan jäljellä kokonaiset kolme. Ihanat, aktiiviset ja innokkaat cairnistit.

    Huomenna vapaapäivä ja herätys klo 06.

    tiistai 10. joulukuuta 2013

    Lääketieteellisiä manipulaatiohoitoja

    Osteopatia kuulostaa tosin paremmalta. Kaiperla kävi Sohvin kunnolla läpi, availi muutaman kireämmän kohdan, mutta totesi koiran olevan kaikinpuolin hyvässä kunnossa. Vitsi, että oli hienoa kuulla. Peilailin Maarelle omia ajatuksiani treeneistä ja tauoista, ja sain muutamia uusia uimavinkkejä sekä pitkät lurinat mieliaiheestani; nenätyöskentelyn merkitys agilityn/tokon vastapainona. Kaiperla pitää Messarissa kaikkina päivinä luennot klo 14:30 Onko kotonasi terve koira?

    Poppis-ujopiimää oli hauska seurata. Istuin lattialla ja junnu linnoittautui ensin taakseni makailemaan. Sieltä hivuttautui pikkuhiljaa näkyville ja makoili lopulta hoitomatolla välillä Maarea silmäkulmastaan vilkuillen. Maare hoiteli Sohvia eikä ollut pikkaraista huomaavinaan, joten lopulta Poppis meni rauhassa itse ottamaan kontaktia ja haistelemaan Maaren. Loppuun läpikäytiin Junnukin kevyesti.

    Nykyisin osteopatiahoitoja antaa useampikin taho Suomessa, mutta en kyllä mielelläni vaihda, kun jaksaa luoda niin nätisti tuota suhdetta koiriin. Katsellaan noita hoitovälejä ja fyssaria otan sitten mukaan jahka Anu palaa kuvioihin.


    Mamsellista Mummaksi

    Kasvattajala on julkaissut uusia romanttisia uutisia sivuillaan: Tositarkoituksella

    Jos Vapun ja Neron (Sohvin pesueen tummin poika) tuleva keväinen romanssi onnistuu, niin tiedossa on Sohvin lapsenlapsia. Ääk, en kestä. Mein tuleva Mumma.

    Huomasitko?

    Sepon treeneissä rata, josta päätin tehdä alun ja lopun. Sohvi ei stiplaillut, mutta hiottiin minun ohjausta, erityisesti rintamasuuntaa (One Mind Dogs puhuu laserista) ja kengänkärkiä.


    Tehtiin pätkä 1-10. Reippaasti kepeille, siitä kiitosta. Serpentiini uusittiin kerran, muuten kertaalleen läpi.

    Toinen pätkä oli 18-25. Putkelle 20 kokeiltiin pakkovalssia ja vippausta, jälkimmäinen ehkä hivenen sujuvampi, kun en millään ehtinyt valssaamaan riittävän ajoissa. Putkella 21 piti rytmittää, kun koira tulee putkesta. Näin saatiin putken jälkeinen kaarros pienemmäksi. Seppo muistutteli, että koiran voi valssatessa nähdä muualtakin kuin riman päältä. Jumittaa aavistuksen puomin alakontaktilla, pitää ottaa kakkospalkka hetkeksi käyttöön, että irtoaisi nopsemmin.

    Seppo kysyi monta kertaa, että huomasitko, että nyt meni paremmin/huonommin? No, eh. Ehdin just ja just rekisteröimään, että edetäänkö radalla oikein ja valuuko koira paljon vai vähän. Ihan pakko ois saada nämä videolle.

    Koiran silmät loisti ja kotitekoiset namut maistuivat. Kivat treenit. Tänään määräaikaishuolto, kun Sohvi pääsee Maarelle osteopoitavaksi.

    maanantai 9. joulukuuta 2013

    Lunta!

    Kun lento Lontoosta eilen laskeutui Helsinki-Vantaalle, niin alkoi hihkunta. Jippijee, lunta!

    Jahka saatiin auto raaputettua esille, niin kiireesti hakemaan koirulit hoidosta. Kotiinpaluu-ilo-hepulit, ehkä parasta maailmassa. Juniori onkin seurannut jaloissani eilisestä asti ja jos vilkaisenkin jaloissani makailevaa kerää, niin häntä alkaa hillittömästi viuhtoa :D

    Kiireisen kiva viikko käynnistymässä. Pakko keskittyä vielä hetkeksi töihin, vaikka Messari kolkuttelee jo ovella. Keskiviikosta alkaen pistetään kerhon pytinkiä pystyyn ja leivotaan sen sata piparia. Standeilen itse koirineni perjantain messuilla, että tulkaapas juttelemaan ja rapsuttelemaan meitä...

    lauantai 7. joulukuuta 2013

    Salablogaus

    Lupasin pysytellä koiramaailmasta kaukana reissun ajan, mutta nyt äkkiä salapostaus.

    Tuliaisia hankkimassa...




    Koirien saunaoluet jätettiin kyllä ostamatta :)


    Koirat voivat kuuleman mukaan erinomaisesti hoidossa. Vähän olivat haikeina katsoneet Mikon perään, mutta oravajahti pihalla käänsi ajatukset toisaalle.

    Nyt taas Londoneumin sykkeeseen...

    keskiviikko 4. joulukuuta 2013

    Yhteinen ajattelumaailma

    Koekäytössä: One Mind Dogs

    Ekat fiilikset hyvät, tykkääntykkään!

    Keinahdellen

    Sohvilla pitää kiirettä, kun tuurailee Pompun treenit. Teemana tiistaina keinu ja kepit.



    Kepeille eri sisäänmenoilla. Avokulma meille ehkä haastavin. Harjoituslistalle tämäkin. Sisäänmenot vielä vähän jännittää molempia, mutte kun vauhtiin päästään, niin aika rentoa menoa sekä koiralla että ohjaajalla. Jes!

    Keinulle Gabi neuvoi minun hidastamisen edempänä, jotta en hidasta koiraa liian aikaisin. Kuuleman mukaan parani selvästi, jesjes!! En ihan hirveästi ole harkannut erikseen keinua, se on nykyisin suht varma, vaikkakin hidas este. Kelpaa toistaiseksi meille mainiosti.

    Mutta nyt harjoituslehtiöt syrjään, ja ihan kohta kaikki lomalle lompspomps. Jesjesjes!!!


    maanantai 2. joulukuuta 2013

    Vähän kaikkea

    Mein tämänpäiväiset harkat. Kaikenlaista kivaa tarttui taas harjoituslistalle: pakkovalssia kättä vaihtamatta, omaan takaakierron ohjaukseen vinkkejä, takaperin juoksua, ansaputken ohituksia...

    All My Children

    Autotarraostoksilla.
    

    Joulukuu

    Ensimmäiseen adventtiin osui marraskuun yhteislenkki koirametsään. Vaikka aamusta satoi ja illasta myrskysi, niin lenkin aikana koiramtesässä oli pieni pakkanen, kuivaa ja tyyntä. Paikkapaikoin oli liukasta ja pari ihmispyllähdystä nähtiin, toivottavasti kaikki kuitenkin selvisivät vammoitta... Koirat etenivät nelivedossa ongelmitta.

    Kiipeiltiin pitkin ja poikin, kun Mia onneksi tuntee tuon metsän polut niin hyvin. Oli vetäjällä helppoa, kun vain hengaili perässä ja keskittyi jubailemaan kaikkien kanssa. Parkkis oli lähtiessä täynnä, mutta nähtiinkö kaksi koiraa koko aikana.

    Mukana taaplasivat Sohvi, Elmeri ja Pappa, Siiri sekä Davo. Kivaa näytti olevan. Pappa murahti alkuun nuorelle miehelle, jonka jälkeen junnu keskittyi ilopillerinä juoksemaan tyttöjen kanssa ja osoitti kunnioitusta joukon vanhimmalle. Kiitos superista lenkkiseurasta. Sovittiin Sohvin kansssa, että ei kerrota kotona odottavalle Pompulle, miten kivaa meillä oli...

    Muutama päivä töitä, muutamat treenit ja sitten koirat kärrätään hoitoon ja Matte ja Husse lähtevät pitkäksi viikonlopuksi Winter Wonderlandiin... Lupasin, että en ota matkaan yhtää koirakirjaa tai -lehteä, en suunnittele treenejä tuolla, enkä puhu koiraa enkä hevosta. Sain luvan yhteen petstore-käyntiin ja luvan soittaa kerran päivässä koirahoitolaan (äidilleni). Villiä.

    Maanantain vilkutukset kaikille, vilkvilk.